Evenimentul Zilei > International > Cauza INCREDIBILĂ a INCENDIULUI din Londra. El este BĂRBATUL de la care a pornit TOTUL
Cauza INCREDIBILĂ a INCENDIULUI din Londra. El este BĂRBATUL de la care a pornit TOTUL

Cauza INCREDIBILĂ a INCENDIULUI din Londra. El este BĂRBATUL de la care a pornit TOTUL

Turnul Grenfell din Londra a ars din temelii în doar 15 minute. Focul a pornit de la etajul 4, din apartamentul unui taximetrist etiopian.

Bărbatul, Behailu Kebede, în vârstă de 44 de ani, este tatăl unui copil. Tot el a dat şi alarma după ce a izbucnit incediul.

O vecină a declarat că bărbatul i-a bătut la usă în miez de noapte şi că a văzut focul pornind de la el din bucătărie.

“Era ora 00.50, eu dormeam, iar el m-a trezit. Focul izbucnise, era mic, în bucătărie. Puteam să-l văd, pentru că lăsase uşa deschisă. Alarma anti-incendiu nu era pornită”, povesteşte femeia.

Focul a pornit de la frigiderul din bucătăria lui Kebede, acesta fiind defect.

Taximetristul a încercat să stingă focul, dar flăcările au crescut mult prea repede pentru ca acesta să poată face ceva.

Vecinii spun că, totuşi, bărbatul a sunat la numărul de urgenţă şi a anunţat incendiul. După 6 minute, pompierii au sosit, dar era prea târziu. Complet scăpat de sub control, focul a cuprins întreg turnul, în doar 15 minute, scrie observator.tv.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.