Evenimentul Zilei > Actualitate > Căutări disperate. Două surori de 11 și 12 ani au dispărut în Dunăre. Zeci de salvatori se află la fața locului
Căutări disperate. Două surori de 11 și 12 ani au dispărut în Dunăre. Zeci de salvatori se află la fața locului

Căutări disperate. Două surori de 11 și 12 ani au dispărut în Dunăre. Zeci de salvatori se află la fața locului

Căutări dramatice pe Dunăre. Două surori de 11 și 12 ani sunt căutate de zeci de persoane după ce au dispărut în Dunăre, în preajma localității tulcene Isaccea.

Din primele informații, una dintre fetițe, cea de 11 ani, ar fi alunecat și a căzut în apă, iar cea de-a doua ar fi intrat după ea pentru a o scoate la mal. La fața locului acționează scafandrii, dar și echipajul aerian de la SMURD Galați.

Potrivit ISU Tulcea, apelul de urgență la 112 a fost înregistrat luni, la ora 16.10.

La fața locului s-au deplasat șapte subofițeri cu o autospecială de transport scafandri, o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD de la Detașamentul de Pompieri Tulcea, precum și un echipaj SAJ Tulcea.

De asemenea, a fost solicitat sprijinul elicopterului SMURD Galați.

La fața locului se află mai multe echipaje de la Poliție. De asemenea, la căutări participă mai mulți localnici care utilizează o ambarcațiune.

În cursul zilei de azi, 21 iunie a.c., polițiștii tulceni au fost sesizați cu privire la faptul că două fetițe (aproximativ 11 și 12 ani) ar fi intrat în apele Dunării în apropierea portului Isaccea și nu au mai ieșit.
Din primele verificări a reieșit că minora de 11 ani ar fi alunecat și a căzut în apă, iar cea de-a doua ar fi intrat după ea pentru a o scoate la mal.

La fața locului s-au deplasat două echipaje de poliție din cadrul IPJ Tulcea, Poliția Transporturi și lucrători din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială transport scafandri, o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD. De asemenea, a fost solicitat sprijinul unui echipaj aeromedical de la SMURD Galați. La căutări participă și localnicii cu o ambarcațiune.