Premierul Ludovic Orban a spus că măsura tratării în spitale a pacienților fără simptome sau cu simptome slabe nu a fost o greșeală, deoarece în Italia s-a dovedit că astfel de persoane și-au infectat familiile.

„În Italia, mulți care s-au tratat acasă și-au infectat familiile, de asta a existat această reticență. Vă dau numai un exemplu, a fost cazul unui angajat de la ambulanță care a preferat  stea acasă și a și murit, până la urmă. Acum e reglementată mai clar. Secțiile exterioare ale spitalelor, o soluție mult mai bună decât tratarea acasă”, a spus premierul.

Orban a adăugat că România are o specificitate, existând 4 milioane de români care muncesc în țările din UE.

„N-am datele la zi, până la dată de 1 iunie, din 26 februarie, când a apărut primul caz, în România au intrat numai cetățeni românipeste 1,7 milioane de români”, a spus Ludovic Orban.

În acest sens, el a afirmat că nu au fost probleme mari, doar punctuale: „Cozile au apărut în câteva situații. Ungaria a luat decizia de a permite tranzitul fără restricții pe o perioadă de 24 de ore recent, ei permiteau tranzitul doar în anumite intervale orare”.

Detalii Aici

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică,

fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia,  561 în Spania, 107 în Franța, 1883 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 6 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 115 cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 7 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați: 50 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.