Câţi bani poate obţine statul din privatizarea a 20% din Tarom

Câţi bani poate obţine statul din privatizarea a 20% din Tarom

20% din compania aeriană de stat care ar urma să fie scoase pe Bursă valorează între 20 şi 60 de milioane de euro, potrivit comisiei de privatizare a companiei, informează Agerpres.

Licitaţia pentru selectarea companiei care va intermedia listarea va fi refăcută, urmând să se desfăşoare cel mai probabil la începutul anului, după ce la prima licitaţie, organizată în octombrie, doar o singură companie a făcut o ofertă, respectiv consorţiul format din divizia de intermediere a Băncii Carpatica şi Swiss Capital.

"Având în vedere că am avut un singur ofertant, iar oferta era neconformă, am anulat licitaţia şi o vom relua, termenul pentru selectarea unui consultant fiind decembrie 2011", a spus recent ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Guvernul s-a angajat în acordul cu FMI ca la conducerea Tarom să se afle manageri privaţi. Alegerea acestora ar trebui finalizată până la începutul lunii februarie. De asemenea, în memorandumul cu FMI se stipulează şi reducerea costurilor prin renegocierea contractelor, reduceri voluntare de personal şi creşterea veniturilor prin tehnici alternative de vânzare, optimizarea politicilor de preţuri, reducerea costurilor prin extinderea programului de economisire a consumului de carburanţi.

Ne puteți urmări și pe Google News