Evenimentul Zilei > Social > Câți bani au cheltuit turiștii străini în România
Câți bani au cheltuit turiștii străini în România

Câți bani au cheltuit turiștii străini în România

România este o țară destul de scumpă în domeniul turismului, după cum spun statisticile. Acest lucru nu i-a împiedicat în schimb pe turiștii străini să vină și să viziteze țara noastră. În trimestrul I și II de anul acesta, turiștii au cheltuit 4.999,9 milioane lei.

761,9 mii de nerezidenţi au fost cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul II de anul acesta, cheltuielile acestora însumând 1.853,7 milioane lei. În semestrul I, un număr de 1.205,6 mii de turişti au cheltuit 3.146,2 milioane lei.

Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 53,5% dintre turiştii nerezidenţi sosiți în România în trimestrul al II-lea, cheltuielile acestora reprezentând 56,5% din total.

46,5% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în trimestrul II au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanţe (68,0%) și pentru evenimente culturale și sportive (9,8%).

Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.