Evenimentul Zilei > Monden > Câți bani a generat scandalul anului? Alex Velea și Abi Talent au buzunarele umflate
Câți bani a generat scandalul anului? Alex Velea și Abi Talent au buzunarele umflate

Câți bani a generat scandalul anului? Alex Velea și Abi Talent au buzunarele umflate

Se pare că scandalul anului dintre Alex Velea și Abi Talent, regele României, ar fi generat, de fapt, zeci de mii de dolari pentru cei doi artiști.

În urma analizei asupra datelor oferite în timp real de site-ul socialblade.com, observăm că Abi Talent a înregistrat o creștere cu 291% față de media obișnuită pentru canalul său de YouTube, ajungând la aproape 600.000 de subscriberi. E foarte important de punctat faptul că tânărul artist nu a postat nimic pe cea mai mare platformă de streaming video din lume despre scandalul cu Alex Velea, ci a purtat războiul pe pagina lui oficială de Instagram, scrie Cancan.

Singura activitate a lui Abi talent pe canalul de YouTube a fost clipul piesei „Rolex”, lansat în prima zi din acest an. El a avut peste 8 milioane de vizualizări în ultimele 30 de zile ceea ce s-ar traduce prin încasări evaluate de Socialblade între 2.000 și 32.400 dolari. Marja destul de mare vine din faptul că YouTube calculează diferit, în funcție de țară, valoarea încasărilor. În România, unde reclama online este la un nivel destul de scăzut, se află spre coada calasamentului. Altfel spus… protejatul Anamariei Prodan a încasat nu mai mult de 8.000-  10.000 dolari în ultima lună.

Câți bani a băgat în „buzunar” Alex Velea?

În comparație cu rivalul său, Alex Velea a câștigat mai mulți bani de la YouTube!  Iubitul Antoniei a acționat profesionit: el a publicat materiale video despre scandalul cu Abi Talent pe două canale, repectiv: Alex Velea și Golden Boy Society. Pe primul, celebrul cântăreț a postat o un vlog, în care a povestit partea lui de adevăr. Filmarea a fost publicată pe 16 ianuarie și a ajuns nr. 1 în trending pe YouTube și i-a adus 14.000 de noi abonați într-o singură zi!

Media abonaților a sărit cu aproape 700% față de o lună normală și i-a adus artistului un total de peste 200.000 de subscriberi. Canalul a înregistrat un plus de 2,5 milioane de vizualizări și un câștig net situat între 643 și 10.300 dolari. Calculând procentual, reiese că pe canalul propriu, Alex Velea a scos 1.500 – 2.500 dolari în ultimele 30 de zile.