Suspectul principal, un ins de 40 de ani de naţionalitate română a acţionat împreună cu o conaţională care a participat la acţiune dar într-un rol secundar. Cei doi au ajuns vicitma – şi ea româncă – au atacat-o şi au bătut-o sălbatic umplând-o de sânge, până şi-a pierdut cunoştinţa.

Semnalările faptului către forţele de ordine au fost numeroase şi lansate de martorii evenimentului şi care au asistat înfricoşaţi de sălbăticia inceredibilei scene. O ambulanţă a transportat-o leşinată la spitalul Garibaldi. Ea are o prognoză rezervată de vindecare de 30 de zile.

La început nicio urmă a celor doi infractori, care au rupt-o la fugă după agresiune. Cei doi români s-au predat apoi spontan forţelor de ordine declarându-se vinovaţi, după ce au fost identificaţi. Bărbatul de 40 de ani, un anume Ion Octavian, s-a dovedit a fi recidivist. Declarându-se principalul autor al violenţelor comise asupra victimei, va ''beneficia'' de o celulă de siguranţă în aşteptarea judecăţii directe a faptei. Complicea sa, o româncă născută în 1985, a primit amendă pentru ameninţări şi insulte, titrează Il Giornale.