Camera Deputaților i-a ridicat, ieri, imunitatea și lui Cătălin Teodorescu, deputatul democrat liberal, care fusese salvat săptămâna trecută de un vot. Deputații au corectat „eroarea materială” din procesul de vot de săptămâna trecută, asupra cererii DNA de încuviințare a arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu.

Decizia de respingere a fost transformată într-una care îl va trimite pe deputatul PDL după gratii. Asta după ce comisia de numărare a voturilor a constatat, în urma reverificării prezenței la vot, că au fost prezenți 291 de deputați și nu 292, cum a apărut inițial în procesul verbal.

A verificat legalitatea deciziei

Prin urmare, s-a constatat că a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru ca deputatul Cătălin Teodorescu să fie dat pe mâna Justiției. Prezent la ședință, deputatul PDL a cerut procesul- verbal prin care s-a stabilit rezultatul votului pentru cererea de încuviințare a arestării sale preventive, vot care a avut loc săptămâna trecută, ca să verifice legalitatea deciziilor Camerei în privința sa.

Secretarul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a admis că este vina sa pentru că un parlamentar a fost trecut prezent, deși nu era în sală, la votul în cazul lui Teodorescu și urmează să discute în legătură cu posibila sa demisie din funcție cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. „În momentul votului – intraseră și domnii senatori în sală – au fost mai mulți factori. Ne-am uitat și noi pe înregistrări. Când am citit acel nume s-a strigat prezent. Totuși, vina este a mea, mi-o asum, nu e nicio problemă. Oricum nu a fost o vină cu intenție, mai ales că domnul Gabor (n.r. – Attila) era de notorietate că lipsește”, a precizat Ciolacu. Marko Attila fusese trecut prezent, deși acesta nu se afla în țară, deputații încuviințând, săptămâna trecută, arestarea preventivă a acestuia.

Și Cătălin Teodorescu și Marko Attila, încă plecat din țară, sunt acuzați de fapte de corupție în dosarul șefei DIICOT Alina Bica.