Evenimentul ZileiJustitieCherecheș, urmărit permanent de Poliție și autoritățile străine

Cherecheș, urmărit permanent de Poliție și autoritățile străine

Cherecheș, urmărit permanent de Poliție și autoritățile străine
Polițiștii din Germania l-au prins marți seară pe primarul Cătălin Cherecheș. Acesta a fugit din țară după ce a fost condamnat la închisoare.

Autoritățile din Germania își doresc să rezolve repede cazul. Tocmai din acest motiv, se pare că deja au fost făcute demersurile legale la autoritățile din România cu privire la actele necesare extrădării. Cătălin Cherecheș are de ispășit o pedeapsă cu închisoare de cinci ani, la care s-ar putea adăuga și alte pedepse după ce a fugit din țară.

Cătălin Cherecheș așteaptă decizia autorităților germane cu privire la extrădare

La câteva zile după ce a fugit din țară, apar noi informații cu privire la fuga primarului condamnat la închisoare. Se pare că autoritățile române au știut în fiecare moment unde se află primarul:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Această operațiune a decurs ca la carte, această depistare, localizare și reținere a urmăritului internațional s-a întâmplat în patru zile de la momentul dispariției, de la momentul pronunțării definitive a unei instanțe din România.

Anterior a fost o colaborare foarte bună între Poliția Română și între autoritățile din Germania, Austria, Ungaria și Italia, iar în urma acestor activități derulate de partenerii interni și externi a fost localizat, depistat și reținut urmăritul internațional Cherecheș”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

Tabita Gliga, Chereches

Cherecheș a reușit să iasă din țară, chiar dacă se afla sub control judiciar

Vineri, pe 24 noiembrie, Cherecheș a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită:

„Colegii mei din Poliția Română au stabilit traseul pe care l-a urmat. Urmează ca procedura specifică să fie urmată pentru a fi adus în țară și pentru a-și ispăși pedeapsa. (…)

Nu au fost piste false, colegii mei au știut exact care este traseul urmat de persoana bănuită, dar foarte important e sprijinul real al autorităților străine”, a mai spus acesta la Digi24.

Cherecheș așteaptă în arest extrădarea

Autoritățile din Germania urmează să stabilească momentul când îl vor extrăda pe primarul Cătălin Cherecheș. Primarul a fost arestat în Augsburg, Germania, după ce a depășit viteza legală pe autostradă. Mașina în care s-ar fi aflat alături de o mătușă mergea cu 200 de kilometri pe oră.

Potrivit surselor oficiale germane, cei doi au ajuns la gara din Augsburg și încercau să scape de autovehicul. Acela a fost momentul în care a fost prins de polițiștii bavarezi și BKA (Poliția federală de investigații criminale – n.red.). Aceleași surse au mai precizat că fostul primar ar fi încercat să se opună arestării și s-a rănit când a vrut să fugă de oamenii legii.

Fuga lui Cherecheș a declanșat schimbări în Ministerul de Interne. Șase șefi din Poliția de Frontieră, Poliția Română și serviciul secret al Ministerului de Interne au fost schimbați din funcții. Printre ei s-a numărat și șeful IPJ Maramureș, Mihai Gherman, care era un apropiat al primarului condamnat.

 

 


Accesează: