Update. Cherecheș, prins de poliție după ce s-a dat de gol. A folosit telefonul personal

Update. Cherecheș, prins de poliție după ce s-a dat de gol. A folosit telefonul personal Cătălin Cherecheș. Sursa foto: Arhiva EVZ

Primarul din Baia Mare a fugit din România, înainte de a primi condamnarea definitivă la închisoare. Cătălin Cherecheș s-a dat de gol singur, deschizându-și telefonul în timp ce se afla pe teritoriul Germaniei.

Update. Anchetatorii au reușit să îl prindă pe Cătălin Cherecheș în orașul Augsburg. Autoritățile din România au colaborat cu cele bavareze în desfășurarea acestei misiuni.

Primarul din Baia Mare a încercat să scape de oamenii legii, cumpărându-și două cartele telefonice din Germania. Edilul s-a dat de gol în fața autorităților după ce și-a deschis telefonul personal. Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, dispozitivul a fost localizat rapid. Astfel, polițiștii din Augsburg au reușit să îl prindă.

„Această operațiune a decurs ca la carte, această depistare, localizare și reținere a urmăritului internațional s-a întâmplat în patru zile de la momentul dispariției, de la momentul pronunțării definitive a unei instanțe din România. Anterior a fost o colaborare foarte bună între Poliția Română și între autoritățile din Germania, Austria, Ungaria și Italia, iar în urma acestor activități derulate de partenerii interni și externi a fost localizat, depistat și reținut urmăritul internațional Cherecheș. Acesta a fost depistat pe baza informațiilor oferite de Poliția Română”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cătălin Cherecheș urmează să fie prezentat instanței din Germania.

Context

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Conform primelor informații, edilul se afla în orașul Augsburg, landul Bavaria. Capturarea acestuia a fost posibilă în urma colaborării dintre autoritățile din România cu cele din Germania.

Cătălin Cherecheș a fost capturat un Germania

Primarul din Baia Mare a fugit din țară în urmă cu cinci zile. Acesta a părăsit teritoriul României prin Vama Petea, folosind documentele de identitate ale unei rude. Autoritățile din Germania au reușit să îl captureze pe raza orașului Augsburg, provincia Bavaria

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.”, a transmis IGPR.

Demersuri pentru aducerea în țară

Autoritățile din Germania l-au identificat pe Cătălin Cherecheș în baza informațiilor distribuite de Poliția Română. Edilul a fost capturat în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea de cinci ani.

Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.  Autoritățile din România au adresat mulțumiri polițiștilor din Germania pentru sprijinul acordat în acest sens. Conform legii, Cătălin Cherecheș urmează să fie adus în țară pentru ispășirea pedepsei cu închisoarea.

„Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia.În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, arată IGPR.

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Când va fi adus în țară

Cătălin Cherecheș, prins în Germania

Cătălin Cherecheș, căutat inițial în Italia

Primarul din Baia Mare aplica din țară în urmă cu 5 zile. Edilul a folosit un taxi, cu ajutorul căruia a intrat în Ungaria. Cherecheș a ieșit din România prin Vama Petea, folosind buletinul unei rude.

Din primele informații, primarul din Baia Mare ar fi opus rezistență atunci când a fost capturat de autoritățile bavareze.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că Cherecheş încerca să fugă din Germania, ţară în care a fost ajutat de o mătuşă.

Sursele citate au explicat că primarul din Baia Mare şi mătuşa sa se deplasau, cu peste 200 de kilometri la oră, cu maşina femeii. Când au ajuns într-o gară din Bavaria, au încercat să lase maşina şi să ia eventual un taxi, moment în care au fost prinşi de poliţişti.