Evenimentul Zilei > Politica > Cât va rezista Guvernul format din PNL, PSD şi UDMR: ”Cei de la PSD au planurile făcute”
Cât va rezista Guvernul format din PNL, PSD şi UDMR: ”Cei de la PSD au planurile făcute”

Cât va rezista Guvernul format din PNL, PSD şi UDMR: ”Cei de la PSD au planurile făcute”

Unul dintre cei mai importanți lideri din PNL a spus într-o emisiune de televiziune că nu vede ca Guvernul Ciucă va avea o viață prea lungă.

Potrivit lui Ciprian Ciucu, primarul de la Sectorul 6 și președintele al PNL București, Guvernul Ciucă va rămâne la guvernare pentru o perioadă de ”maxim doi ani”.

Între Ciucu și Ciucă există o stare de tensiune, provocată de anumite declarați făcute de edilul de la Sectorul 6. Acesta a spus că premierul susținut de PNL nici nu îi mai răspunde la telefon.

Chestionat pe marginea acestui subiect, premierul Ciucă a răspuns într-un ton care nu i-a prea plăcut lui Ciucu. ”Între noi este diferență de o vocală”, a spus premierul Ciucă, referitor la primarul Ciucu.

„Când ai două partide mari, totdeauna în cadrul acestor partide apare opoziţia şi opoziţia din PSD va apărea la Marcel Ciolacu. Şi ce o să-i reproşeze? Că a făcut alianţă cu PNL. E posibil ca şi în PNL să apară opoziţie. Ce o să reproşeze? Despre ce vorbim? Să vedem”, explică liderul PNL Bucureşti.

Va exista un scenariu înainte de alegeri

Ciucu susține că cei de la PSD au planurile făcute pentru perioada 2023-2024, ultimul fiind an electoral. Cu un an înainte de alegeri, cei de la PSD vor renunța la guvernare și vor motiva incapacitatea de a reforma România, a celor de la PNL.

De altfel, mai susține primarul de la Sectorul 6, decizia celor de la PNL de a face guvern alături de cei de la PSD, este una care va aduce grave prejudicii de imagine partidului.

„Când eşti într-o alianţă în care ai doar premierul şi mai puţine ministere şi mai puţin importante, vorbim lucruri care ţin de evidenţă aici. Evident că a pierdut. Ce rost are să zic ”Nu dom-le”, să mă apuc acuma… Nu mă pricep să fac salturi de-astea, să întorc logica. Nu am acest aparat, ca să-i zic aşa, de contorsionism. Este de la sine evident, na!”, adaugă Ciprian Ciucu.

Presiuni din exteriorul României pentru un guvern stabil

Cu subiect și predicat, primarul de la Sectorul 6 a declarat că decizia de a se ieși din criza politică a venit din afara României. Tot de acolo, fără a preciza cine a dispus asta, s-a dat ordinul unui guvern PSD + PNL, pentru a se evita orice posibilă criză prelungită în România.

„Eu, de obicei, când aud argumente de genul ăsta, interesul naţional şi aşa, în politică, mă uit de două ori. Dar este un argument. Se pare că existau nişte informaţii despre ce se întâmplă şi se prefigurează a se întâmpla în nod-estul ţării noastre, mă refer la Rusia şi Ucraina, se pare că au fost nişte semnale care veneau din exterior: ”Dom-le găsiţi o formulă rapidă să aveţi stabilitate”, avem nevoie de un partener stabil în zonă, se pare, se pare, se pare… Deci au fost mai multe argumente care au dus la această construcţie, care cel puţin pe unu, doi anide zile se poate dovedi stabilă până la urmă”, mai susţine Ciprian Ciucu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.