Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că urmează încă două-trei săptămâni în care va creşte numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 și în care vor fi înregistrate decese. Din acest motiv, a spus el, populația trebuie să se protejeze și să respecte măsurile de și restricțiile impuse de autorități.

„Ţin să menţionez încă o dată, ne interesează siguranţa personalului medical, un personal medical care trebuie să rămână în linia întâi, dar în acelaşi timp ne interesează şi acele precauţii pe care personalul medical sau cetăţeanul trebuie să le respecte. Nu renunţăm, nu relaxăm, tocmai pentru acest hop care va veni şi trebuie trecut. Menţionez că mai avem două-trei săptămâni în care vom creşte ca număr de cazuri. Vor exista şi decese, dar trebuie să le gestionăm în limita în care putem gestiona o pandemie, cu un duşman, dacă pot spune aşa, necunoscut, care are în acest moment doar un tratament simptomatic, în evaluare, până la descoperirea unui vaccine”, a spus Nelu Tătaru la Sibiu.

Într-o altă intervenție, de la Cluj, Nelu Tătaru, a declarat că după Paşti va fi făcută o evaluare a situaţiei epidemiei de coronavirus din România şi că până atunci rămân în vigoare măsurile impuse.

„Avem o perioadă până după sărbătorile pascale (…), iar în acest context o să avem o evaluare după 7-10 zile după sărbătorile Pascale”, a spus Nelu Tătaru, cu referire şi la situaţia celor care se mai întorc din străinătate.

El a menţionat că până atunci priorităţile rămân cele referitoare la asigurarea echipamentelor de protecţie, la precauţie, distanţare socială, izolare voluntară şi asigurarea medicaţiei.