Evenimentul Zilei > Economie > Cât timp ar trebui suspendate ratele bancare pentru a ieși din criză
Cât timp ar trebui suspendate ratele bancare pentru a ieși din criză

Cât timp ar trebui suspendate ratele bancare pentru a ieși din criză

Suspendarea plăţii ratelor bancare şi a ratelor la leasing pentru o perioadă de nouă luni, aceasta ar fi măsura care ar putea scoate din faliment nu numai transportatorii din România, ci și restul populației, susțin confederațiile în domeniu.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) şi Confederaţia Naţională a Federaţiilor şi Asociaţiilor de Consumatori (CONROM) au transmis, miercuri, un comunicat de presă în care vorbesc despre măsurile care trebuiesc luate pentru a salva această industrie.

”Impactul iminentei crize financiare care va afecta puternic şi pe termen mediu România, începând din acest an, în urma pandemiei cu Covid – 19, poate fi ameliorat numai prin implementarea unor măsuri fiscal-bugetare clare, substanţiale, nebirocratice, care să poată fi aplicate rapid şi la care să existe acces facil pentru întreg mediul de afaceri afectat.

Suspendarea obligaţiei de plată a ratelor şi dobânzilor scadente împrumuturilor bancare şi nebancare până la finalul anului 2020, atât de către persoanele fizice, cât şi de către companii reprezintă cea mai importantă măsură luată până în prezent de către decidenţii politici. Felicităm public iniţiatorii acestui proiect de lege şi îi asigurăm de întregul nostru sprijin.

Pentru transportatorii din România, suspendarea plăţii ratelor bancare şi a ratelor la leasing pentru o perioadă de 9 luni poate face diferenţa dintre supravieţuirea sau falimentul unei industrii”, susține Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, în documentul menționat.

În acest moment, confederațiile își pun speranța că parlamentarii vor4 acționa rapid și coerent. Oficialii COTAR au lansat astfel un apel la unitate: ”Nu este timp de răfuieli politice şi sperăm că, pentru binele ţării, parlamentarii vor fi uniţi, vor vota acest proiect de lege, astfel încât, în câteva zile, să fie adoptat actul normativ şi să intre în vigoare, pentru a ajuta toate persoanele fizice şi juridice din România”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.