Evenimentul Zilei > Actualitate > Cât de protejați sunt sezonierii români dacă se îmbolnăvesc în Germania? Video
Cât de protejați sunt sezonierii români dacă se îmbolnăvesc în Germania? Video

Cât de protejați sunt sezonierii români dacă se îmbolnăvesc în Germania? Video

Mulți dintre angajații români nu sunt asigurați medical în Germania, situația fiind confirmată de Horațiu Dancu, asistent social și consilier pentru cetățenii români defavorizați. Un sezonier român a murit recent în urma infecției cu coronavirus, în landul Baden-Württemberg.

Potrivit publicației Der Spiegel, muncitorul sezonier român, de 57 de ani, ar fi contactat virusul în Germania. Bărbatul lucra în landul Baden-Württemberg din 20 martie.

La început, cauzele decesului au fost neclare, dar ulterior a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Ministerul de Interne din Stuttgart a confirmat cazul.

Cu toate că în anunțurile de angajări de pe internet scrie că sezonierilor li se oferă asigurări medicale, mulți dintre angajații români nu sunt asigurați medical în Germania, spune Horațiu Dancu, asistent social și consilier pentru cetățenii români defavorizați în cadrul unui proiect european.

„În principiu, asigurarea medicală pentru sezonieri în Germania nu este reglementată de sistemul social din Republica Federală, dacă munca se efectuează în termen de trei luni”, a explicat Horațiu Dancu pentru DW. „Teoretic, se poate pleca de la premisa că persoanele care se încadrează în durata asta de muncă nu sunt asigurate în sistemul social german.”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: