Evenimentul Zilei > Actualitate > Case de vânzare la prețul de 250 de euro. Ce condiții trebuie să îndeplinești
Case de vânzare la prețul de 250 de euro. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Case de vânzare la prețul de 250 de euro. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Case de vânzare la prețuri ridicole, după ce un proiect nu a dat rezultate. Primarul a venit cu o altă inițiativă pentru a salva zona.

Case de vânzare la prețuri incredibil de mici. Pare a fi o glumă sau o „țeapă”. Dar, de fapt, este vorba despre un proiect inițiat de un primar. Edilul localității Gura Văii din județul Bacău, iar oferta se adresa populației rome. Proiectul de locuințe avea obiectivul de-a repopula un cartier ce a fost părăsit, din comuna respectivă. Însă, cum nu s-au găsit doritori pentru a se muta în această zonă, primarul a schimbat macazul.

Și s-a gândit să ofere locuințele respective la prețuri „de nimic”. El speră astfel că va putea să dezvolte turismul din zona respectivă, conform Antena 3. Prețul este de 250 de euro și nu include Taxa pe Valoare Adăugată (TVA), conform sursei citate.

Case de vânzare la prețuri incredibil de mici. Cum s-a ajuns în această situație. Explicațiile primarului care a inițiat proiectul

„Am considerat oportun să mai încerc odată să valorific acele case, pentru că, sincer să fiu, dacă nici acum nu îşi vor găsi un proprietar, soluţia peste următorii  trei ani va fi demolarea lor. Prețurile pleacă de la 250 de euro fără TVA. S-au făcut suficiente cereri. Vorbim de aproape 150 de cereri din 200 de imobile disponibile.

Pandemia asta a schimbat puţin percepţia asupra locuinţelor clasice. Cine are buzunarul pregătit pentru investiţie îşi poate creiona acolo un refugiu, o gură de oxigen plăcută în partea nordică şi estică.” A anunțat Silviu Tinei, primarul din Gura Văii.

Zona este situată la altitudine ridicată, la confluenţa râurilor Trotuş şi Tazlău

Edilul a vorbit și despre activitățile de recreere care se pot practica în zona respectivă. „Vorbim de sporturile extreme, de nişă, în primul rând de off-road, vorbim de plecări cu parapanta. Zona, într-adevăr, este situată la altitudine ridicată, la confluenţa râurilor Trotuş şi Tazlău, curentul de aer care operează în zonă este foarte benefic pentru parapantişti.” A mai afirmat primarul care a inițiat respectivul proiect.