Spectacolul – care-i aduce pe aceeaşi scenă pe actorii Virginia Mirea, George Mihăiţă, Valentin Teodosiu, Emilia Popescu şi pe vedeta de televiziune Roxana Ciuhulescu – se joacă, de la ora 19.00, în Sala Mare a teatrului.

„Marea majoritate a publicului, în cazul în care sunt tineri, nu a auzit niciodată nici de comunism, nici de Stalin, nici de nemţi, nici de întrecerea socialistă şi viaţa lor a fost şi probabil că va fi mai bună decât a noastră. Dar noi ăştia care am trecut prin aşa ceva nu avem nici voia şi nici dreptul să lăsăm aceste lucruri să se piardă în neantul timpului fără să încercăm să le aducem aminte, să le împrospătăm în minţile celor care ştiu şi să le recreăm în minţile celor care nu ştiu. «Casa Zoikăi», de Mihail Bulgakov, se referă la această epocă”, precizează regizorul Alexandru Tocilescu.

Mihăiţă şi Teodosiu se bat pentru Roxana Ciuhulescu

În piesa de la Comedie, Zoia e interpretată de Virginia Mirea. Distribuţia e completată de actori unul şi unul, între care George Mihǎiţǎ, directorul teatrului, Gelu Niţu, Mihaela Teleoacă, Valentin Teodosiu, Gheorghe Dănilă, Emilia Popescu, Dragoş Huluba sau Eugen Racoţi, dar şi de un grup de studenţi de la specializarea Păpuşi – Marionete, U.N.A.T.C.

Vedeta Pro TV, Roxana Ciuhulescu, a fost aleasă pentru rolul Madam Ivanova. „Este una dintre femeile lui Bulgakov, frumoasă şi unsă cu toate alifiile, ce-i suceşte minţile lui George Mihăiţă, alias Ametistov. Madam Ivanova este o femeie înaltă, impunătoare şi distinsă, aşa că sper să pot să intru uşor în pielea ei. Am onoarea să-i dau replica lui George Mihăiţă (Ametistov) şi lui Valentin Teodosiu (Gus), care vor încerca să o cucerească pe Madam Ivanova”, a declarat vedeta Pro Motor pentru Mediafax.

Comedia amară „Casa Zoikăi”, piesa pe care directorul Mihăiţă o consideră evenimentul acestei stagiuni, spune, în trei ore şi 45 de minute (cu două pauze), povestea unei lumi apuse, ale cărei mentalităţi ne dau bătăi de cap şi astăzi.

Decorul este realizat de Vanda Maria Sturdza, costumele – de Anca Pâslaru; regizor secund e Gabriel Iencek, de coregrafie s-a ocupat Păstorel Ionescu, iar coloana sonoră – Gabriel Basarabescu.