Cartea de identitate electronică cu cip. Data de când va fi disponibilă pentru toată lumea

Cartea de identitate electronică cu cip. Data de când va fi disponibilă pentru toată lumea Cartea de identitate electronică. Sursa foto: Arhiva evz

Cartea de identitate electronică cu cip. Data de când va fi disponibilă pentru toată lumea. Lucian Bode a anunţat că românii vor putea solicita cartea de identitate începând cu luna august.

Cartea de identitate electronică cu cip. Data de când va fi disponibilă pentru toată lumea. Lucian Bode a anunțat că românii vor putea solicita cartea de identitate, din luna august. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că a fost adoptată hotărârea privind stabilirea formei şi conţinutului actelor de identitate. Ale dovezii de reşedinţă şi ale cărţii de imobil. Românii vor putea solicita cartea de identitate electronică începând cu luna august.

Cartea de identitate electronică cu cip. Data de când va fi disponibilă pentru toată lumea

„Este, practic, etapa finală a procesului de modernizare şi de aliniere la standardele europene a documentelor de identitate româneşti. Atât în ceea ce priveşte dimensiunea acestora, cât şi privitor la datele personale”, a scris Lucian Bode pe social media. Şi continuă: „Noua carte de identitate electronică, pe care cetățenii români o vor putea solicita începând cu luna august, va avea dimensiuni reduse faţă de actualul document. Şi va conține elemente de securitate care vor asigura posesorilor garanția că identitatea nu le poate fi furată. În plus, prin actul normativ aprobat este prevăzută și simplificarea modalității de obținere a acestor documente. Astfel că, dacă autoritatea publică deține deja anumite informații necesare soluționării cererii cetățeanului, acesta nu mai trebuie să prezinte documente doveditoare”, mai scrie ministrul pe social media.

Noua carte de identitate, un proiect aşteptat de români

„Știu că acesta este un proiect mult așteptat de români. Şi că de-a lungul procesului de consultare publică a existat un interes deosebit din partea societății civile (...).  Iată că acest parteneriat a dat roade și acum putem vorbi de modernizarea unui segment important al serviciilor pe care Ministerul Afacerilor Interne le oferă cetățenilor. Eforturile noastre nu se vor opri aici, pentru că cetățenii acestei țări merită servicii de calitate, iar modernizarea și eficientizarea acestei instituții este un deziderat pe care mi l-am asumat odată cu preluarea mandatului. Am încredere în toți specialiștii acestui minister că vor face în continuare tot ce este necesar pentru inițierea și definitivarea unor proiecte la fel de îndrăznețe și, în același timp, la fel de importante pentru români”, a scris Ministrul Afacerilor Interne pe Facebook.