Carnea de porc INFESTAT CU PESTĂ PORCINĂ africană este comestibilă. Nu produce nici măcar o INDIGESTIE

Carnea de porc INFESTAT CU PESTĂ PORCINĂ africană este comestibilă. Nu produce nici măcar o INDIGESTIE

Carnea de porc provenită de la animalele infestate cu pestă porcină africană se poate consuma fără să producă nici un disconfort, nici măcar o indigestie.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Răducu Brănescu, a declarat, miercuri seara, pentru Evenimentul zilei că nu consumul este pericolul, ci faptul că este o sursă de transmitere. „Este vorba despre un pericol economic. Este o potențială sursă de transmitere a bolii. Imaginați-vă că un cetățean merge în Deltă, ia o pulpă de porc infestată și o duce la Timișoara. Prin cine știe ce întâmplare, ajunge să fie introdusă, chiar și numai o bucățică, la Smithfield la Timișoara. Acolo sunt 1,2 milioane de porci. Realizați ce tragedie ar fi să intre virusul acolo?”, a spus Brănescu. Președintele ANSVA a adăugat că se vor lua măsuri drastice, dar nu trebuie exagerată panica. El spune că în gospodăriile populației sunt 1,8 milioane de porci. Și că, evident, nu se va pune problema sacrificării lor.