Evenimentul Zilei > Actualitate > Carne expirată de trei ani, oferită spre vânzare bucureștenilor din sectorul 4
Carne expirată de trei ani, oferită spre vânzare bucureștenilor din sectorul 4

Carne expirată de trei ani, oferită spre vânzare bucureștenilor din sectorul 4

Carne expirată de 3 ani, brânză mucegăită, lapte, mezeluri, dulciuri, cu termene de valabilitate depășite de luni întregi. Asta au găsit inspectorii din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 4 la un magazin alimentar și la o unitate de tip fast-food din zona Tineretului.

”În urma unui control de rutină, oamenii legii au confiscat zeci de kilograme de carne și preparate, brânzeturi, mezeluri, iaurturi, toate cu termene de valabilitate depășite de ani de zile și care erau destinate comercializări. Carne veche de 3 ani, lapte și iaurturi fermentate, brânză mucegăită, hamburgeri, dulciuri, biscuiți, măsline învechite, toate acestea puteau pune în pericol sănătatea și viața cetățenilor, odată consumate”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Mărfurile și materiile prime erau depozitate în condiții igienico-sanitare greu de imaginat, într-un spațiu insalubru, cu umezeală, mucegai și gândaci la tot pasul.

 

”Urmare a celor constatate, polițiștii au decis sistarea de urgență a activității comerciale până la remedierea tuturor deficiențelor și intrarea în legalitate. Marfa expirată a fost confiscată pentru a fi distrusă, iar agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei”, se mai precizează încomunicat.