Evenimentul Zilei > Social > Carnagiu pe șoselele României! 19 morți și 33 de răniți. Citește înainte să te urci la volan
Carnagiu pe șoselele României! 19 morți și 33 de răniți. Citește înainte să te urci la volan

Carnagiu pe șoselele României! 19 morți și 33 de răniți. Citește înainte să te urci la volan

Un apel disperat al Ministerului de Interne scoate în evidență modul haotic în care se circulă pe șoselele României, dar și starea extrem de proastă a infrastructurii rutiere.

„44 de accidente, 19 persoane decedate și 33 grav rănite… doar în ultimele 48 de ore! Este FOARTE MULT, este EXTREM DE MULT! Vă rugăm să înțelegeți că nerespectarea regulilor rutiere vă poate costa viața! Și mai înțelegeți ceva, Sărbători sunt și la anul… și peste doi ani… și peste 10 ani… și peste 50 de ani. Nu vă mai grăbiți, pentru că o oră pe care credeți că o câștigați vă poate costa viața!”, transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pe Facebook.

România și Bulgaria sunt pe primul loc în Europa la numărut de victime raportat la un milion de locuitori.

Potrivit statisticilor publicate de Comisia Europeană, „România are în continuare cele mai periculoase șosele din întreaga Uniune Europeană. Cu 96 de decese per milion de locuitori, țara noastră a înregistrat în 2018 cea mai mare rată a accidentelor rutiere fatale dintre toate statele membre.

Rata accidentelor rutiere fatale în România este de două ori mai mare decât rata medie la nivelul Uniunii Europene. 96 de decese per milion de locuitori au fost înregistrate în 2018 în țara noastră, în vreme ce media continentală este de 49 de decese per milion de locuitori”.

Potrivit statisticilor Comisiei Europene, din 4 aprilie 2019, statele cu cele mai sigure drumuri sunt: Regatul Unit (28 de decese/milion de locuitori), Danemarca (30) și Irlanda (31). La polul opus, cel mai riscant este să conduci în România (96 decese/milion de locuitori), Bulgaria (88), Letonia (78) și Croația (77).