Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit unul dintre cei mai mari actori ai ultimului secol. Boala l-a răpus fără milă. Filmele lui vor rămâne în istorie
A murit unul dintre cei mai mari actori ai ultimului secol. Boala l-a răpus fără milă. Filmele lui vor rămâne în istorie

A murit unul dintre cei mai mari actori ai ultimului secol. Boala l-a răpus fără milă. Filmele lui vor rămâne în istorie

Actorul Carmine Caridi a murit la vârsta de 85 de ani. După o lungă perioadă de suferință, acesta a trecut la cele veșnice marți.

Carmine Caridi, cunoscut pentru rolul Carmine Rosato din „The Godfather: Part II”, a murit, marţi, la vârsta de 85 de ani, informează Dailymail.co.uk.

Pentru o perioadă, acesta s-a aflat în comă la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles. Personajul Carmine Rosato a jucat un rol-cheie în disputa teritorială cu Frank Pentangeli, jucat de Michael V. Gazzo. De asemenea, Caridi a fost prima alegere a lui Francis Ford Coppola pentru rolul Sonny Corleone în „The Godfather”. Producătorul Robert Evans a considerat că el era prea înalt pentru rolul care a revenit în final lui James Caan.

Caridi a apărut şi în „The Godfather: Part III” ca Albert Volpe, investitor în cazinourile lui Michael Corleone ucis într-un atac. Mai mult decât atât, el a mai jucat în show-uri de televiziune ca „Phyllis”, „Starsky and Hutch”, „Taxi”, „NYPD Blue” şi „Fame”.

În 2004, el a devenit prima persoană exclusă din Academia americană de film, după ce a distribuit copii ale unor filme pentru a atrage atenţia asupra lor în vederea nominalizării la Oscar. Caridi şi Russell Sprague au fost daţi în judecată de Sony şi Time Warner pentru încălcarea drepturilor de autor. Caridi a fost achitat.