Evenimentul Zilei > Economie > CARE sunt temerile românilor!
CARE sunt temerile românilor!

CARE sunt temerile românilor!

Sănătatea, siguranţa locului de muncă şi creşterea facturilor la utilităţi se află în topul îngrijorărilor românilor pentru următoarele şase luni.

Sănătatea şi siguranţa locului de muncă reprezintă, de altfel, un subiect de interes şi la nivel regional, în condiţiile în care 14% dintre respondenţi declară că aceasta este cea mai mare îngrijorare, se arată într-un studiu realizat de Nielsen. 

Creşterea facturilor la utilităţi este, de asemenea, o îngrijorare întâlnită la nivelul întregii Europe, pe care o regăsim şi în România în top, un procent cuprins între 5% şi 8% dintre români punând acest aspect pe primul plan, se arată în documentul citat. 

"Intenţia de achiziţie imediată a scăzut sau a rămas stabilă în T1 2015 pentru toate categoriile sociale analizate. Aproape 3 din 10 respondenţi la nivel global (32%) intenţionează să cheltuiască pentru vacanţe, 31% pentru haine noi şi 28% pentru divertisment în afara casei, ceea ce indică o scădere trimestrială de 2, 3 şi respectiv 2 puncte procentuale. Un sfert dintre respondenţii la nivel global planifică achiziţia de noi produse tehnologice (24%) şi plata datoriilor (25%), valori egale cu cele înregistrate în trimestrul anterior", informează Nielsen. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.