O dovedește cardinalul de culoare Robert Sarah care se ridică, în ultima sa carte, împotriva celor care „folosesc cuvântul lui Dumnezeu pentru a promova migrația”. Robert Sarah, care este prefect al Congregației pentru Cultul Divin de la Vatican, denunță noul Babilon promovat de elitele politico-financiare, ba chiar și de papă și de o bună parte din clerul catolic, afirmând că e mult mai bine să „ajuți oamenii să înflorească în propria cultură, decât să îi încurajezi să vină în Europa”.

Cardinalul știe despre ce vorbește. Și-a petrecut copilăria și adolescența în Guineea, țară distrusă de o dictatură marxistă, și a înțeles că tiradele despre libertate, egalitate și conviețuire pașnică nu sunt decât o perdea de fum în spatele căreia se ascund scopuri abjecte. „Imigrația de masă este o nouă formă de sclavie”, spune cardinalul, adăugând că imigranții care sunt ademeniți să vină în Europa cu promisiunea unei vieți mai bune ajung deseori să ducă o viață „fără muncă sau demnitate”.

Dar nu numai imigranții au de suferit în acest experiment neo-marxist de proporții apocaliptice, ci și europenii. „Comisia de la Bruxelles nu se gândește decât la construirea unei piețe libere în serviciul marilor puteri financiare” (…). „Uniunea Europeană nu mai protejează popoarele din interiorul ei. Protejează băncile.” (…) „Această dorință contemporană de a globaliza lumea și de a elimina națiunile este nebunie pură”.

Cardinalul Robert Sarah crede că lumea întreagă se află într-un pericol teribil din cauza celor care se joacă de-a Dumnezeu și vor să reclădească societatea din temelii conform teoriilor lor bolnave. „Dacă Europa dispare și odată cu ea valorile neprețuite ale bătrânului continent, Islamul va invada lumea și vom schimba complet cultura, antropologia și viziunea morală a umanității”. „Acesta nu este sfârșitul lumii, Biserica se va ridica”, spune cardinalul încurajându-i pe credincioși să-și păstreze speranța. „În Biserică au existat întotdeauna trădări. Astăzi pot spune, fără teama de a greși, că unii preoți, câțiva episcopi și chiar unii cardinali se tem să proclame ceea ce învață Dumnezeu. Au încetat să transmită doctrina Bisericii. Ei se tem să fie văzuți ca reacționari” (…) „Și, ca urmare, spun lucruri confuze, vagi, inexacte, pentru a scăpa de orice critică și pentru a se înscrie în evoluția stupidă a lumii. Aceasta este o trădare”.

„Dacă nu învață credința, dacă se bucură de activism în loc să amintească oamenilor că sunt făcuți pentru rugăciune, el își trădează misiunea” (…) „Iisus spune: Voi lovi păstorul și oile turmei se vor împrăștia. Așa se întâmplă astăzi. Oamenii nu mai știu la cine să se întoarcă. Există unii care duc la ispita morbidă și rea și vor să alinieze Biserica la valorile actuale ale societăților occidentale. Mai presus de toate, ei vor ca oamenii să spună că Biserica este deschisă, primitoare, atentă și modernă”. „Unii au adoptat ideologiile lumii de astăzi cu pretextul greșit de a fi deschise lumii”, spune Robert Sarah. Fidel credinței sale, cardinalul a decis să-și ducă crucea și să oredice adevărul, indiferent de acuzațiile și loviturile pe care le va primi. „Când am vizitat Polonia, o țară adesea criticată, i-am încurajat pe credincioși săși afirme identitatea, așa cum au făcut-o de secole. Mesajul meu a fost simplu: sunteți în primul rând polonezi și catolici și numai după aceea europeni. Nu trebuie să sacrificați primele două identități pe altarul unei Europe tehnologice care nu recunoaște patriile”.

 

Te-ar putea interesa și: