Evenimentul ZileiSocialCaptură uriașă de droguri în Delta Dunării. Aproape o tonă de cocaină. Surse

Captură uriașă de droguri în Delta Dunării. Aproape o tonă de cocaină. Surse

Captură uriașă de droguri în Delta Dunării. Aproape o tonă de cocaină. Surse
O ambarcațiune în care se aflau 980 de kilograme de cocaină a fost descoperită în apropiere de localitatea Sfântu Gheorghe, abandonată se pare de niște cetățeni spanioli după ce marfa ar fi fost descărcată de pe o navă.

Ambarcațiunea a fost văzută de niște localnici care au alertat autoritățile. La verificări, s-a constatat că pachetele cu cocaină erau ascunse în fundul dublu al șalupei. Nu există nicio confirmare oficială asupra capturii, anchetatorii recunoscând doar faptul că ambarcațiunea plutea în derivă pe mare, în apropierea localității Sfântu Gheorghe. Nici Garda de Coastă și nici DIICOT nu comentează despre captura de droguri.  

În ambarcațiune s-ar fi aflat doi cetățeni spanioli și doi români, un bărbat și o femeie, însă cei patru au dispărut abandonând barca, cel mai probabil din cauza unei defecțiuni la motor. Se presupune că drogurile au fost descărcate de pe o navă din largul mării și preluate de barcă pentru a fi transportate la țărm. Cocaina ar fi fost transportată la DIICOT Constanța.

 


Accesează: