Evenimentul Zilei > Actualitate > Captură uriașă, a Poliției Române, pe Dunăre. Țigări de contrabandă, la bordul unei nave bulgărești
Captură uriașă, a Poliției Române, pe Dunăre. Țigări de contrabandă, la bordul unei nave bulgărești

Captură uriașă, a Poliției Române, pe Dunăre. Țigări de contrabandă, la bordul unei nave bulgărești

O navă sub pavilion bulgăresc a fost reținută în portul Giurgiu de autoritățile române după ce, în urma unui control, la bordul vasului au fost descoperite peste 500.000 de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de un milion de euro.

Nava bulgărească a fost reținută, astăzi, în urma unui control al polițiștilor din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, care au găsit au găsit cantitatea de 10.000.000 de țigarete de contrabandă. “În urma activităților de cooperare internațională cu Serviciul Vamal din Ucraina, polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și ai Direcției de Poliție Transporturi, cu sprijinul organelor de control din cadrul Direcției Generale a Vămilor și a reprezentanților Autorității Portuare Giurgiu au identificat cantitatea de 1.000 de baxuri (10 milioane de țigarete), la bordul unei nave sub pavilion bulgăresc”, arată Poliția Română.

 

În urma verificărilor întreprinse asupra încărcăturii, ar fi reieșit suspiciuni referitoare la realitatea documentelor comerciale prezentate și a originalității țigaretelor. În vederea continuării cercetărilor, nava a fost reținută în Portul Giurgiu, iar cantitatea de țigări a fsot ridicată de autorități. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrafacere de marcă și prezentarea la autoritatea vamală de documente false. Polițiștii de la Economic au fost sprijiniți de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și de luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.