Evenimentul Zilei > International > Captură record reușită în Italia. Mare lovitură primită de Statul Islamic
Captură record reușită în Italia. Mare lovitură primită de Statul Islamic

Captură record reușită în Italia. Mare lovitură primită de Statul Islamic

O cantitate impresionantă de droguri a căzut în mâinile autorităților.

Polițiștii italieni au anunțat, astăzi, că au capturat 14 tone de amfetamine, sub forma a 84 milioane de comprimate de captagon, produse în Siria de gruparea Stat Islamic (SI). Este un record pentru poliția din „Cizmă”, care a pus mâna pe „marfă” al cărei preț total ajunge la 1 miliard de euro.

Drogurile au fost confiscate în portul Salerno, la sud de Napoli. „Este cea mai mare captură de amfetamine la nivel mondial”, au spus oamenii legii din Italia. Stupefiantele se găseau în trei containere suspecte, în care se aflau cilindri de hârtie şi maşini de uz industrial, conform anchetei care este condusă de către procurori de la parchetul din Napoli.

Drogurile erau ascunse în cilindri de hârtie în mai multe straturi, care au o înălţime de 2 metri şi un diametru de 1,4 metri. Foarte probabil, erau fabricaţi probabil în Germania. În fiecare dintre acești cilindri puteau să intre câte 350 kg de comprimate în straturile interioare, fără a putea fi detectate prin scanner. „Comprimatele erau marcate cu simbolul „captagon”, un medicament clasat ca stupefiant, cunoscut şi sub denumirea de drogul jihadului”, au mai afirmat anchetatorii italieni.


Ca-n filme! 32 de traficanți de droguri reținuți de DIICOT. Valută, limuzine, și droguri

Dealerii de droguri din Capitală s-au blindat cu aparatură care-i face invizibili pe stradă!


„Se ştie că Statul Islamic îşi finanţează activităţile teroriste mai ales prin traficul de drog sintetic produs în Siria, care, din acest motiv, a devenit în ultimii ani primul producător mondial de amfetamine”, au mai spus autoritățile din peninsulă.

În 2017, într-o acțiune comună, autoritățile din Thailanda, Cambodgia și Myanmar au ars droguri în valoare de 1 miliard de dolari. Evenimentul a avut loc la data de 26 iunie, care reprezintă ziua mondială lupta antidrog.

„Am ars o cantitate record de droguri azi… pentru că poliția a confiscat mai mult decât în ultimii ani“, declara la vremea respectivă Myo Kyi ofițer de la departamentul Antidrog din cadrul poliției thailandeze.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.