Evenimentul Zilei > Social > Capii Poliției, mână-n mână cu interlopii? „Avem grave probleme de sistem”
Capii Poliției, mână-n mână cu interlopii? „Avem grave probleme de sistem”

Capii Poliției, mână-n mână cu interlopii? „Avem grave probleme de sistem”

Cosmin Andreica, liderul sindicatului polițiștilor „Europol”, a admis că sunt „grave probleme în interiorul sistemului” și susține că ele sunt generate „în special de cei care ocupă funcții de conducere și cei care au legături politice”.

De asemnea, Cosmin Andreica a avetizat că există un risc crescut de corupere a polițiștilor de către infractori.

„Este evident că vorbim despre grave probleme pe care le avem în interiorul sistemului, probleme care sunt generate în special de cei care ocupă funcții de conducere și cei care au legături politice, pentru că aici vorbim despre un cerc închis între aceste funcții de conducere, despre politică și despre influența pe care aceste clanuri și infractorii – care gestionează sume importante de bani – ajung să folosească aceste venituri pentru a-și asigura protecția sub o formă sau alta”, a declarat Cosmin Andreica, joi seara, la Digi24.

Totodată, liderul sindicatului polițiștilor „Europol” a spus, cu părere de rău, că nu a văzut reformele promise pentru reorganizarea activității Ministerului de Interne și acuză că în continuare funcțiile de conducere nu se ocupă pe criterii de profesionalism.

„Dincolo de reorganizarea ministerului prin schimbarea denumirii, deși s-a vorbit mult despre reorganizarea instituțională și despre identificarea măsurilor necesare pentru a putea avea un sistem în care polițistul să fie protejat, dacă își face datoria, un sistem în care funcțiile de conducere și manageriale să fie ocupate pe criterii de meritocrație, și nu pe baza altor criterii, așa cum se întâmplă în momentul de față, din păcate, din partea ministerului și a ministrului am auzit doar de schimbarea denumirii Poliției Române în Poliția Națională, ca să ne diferențiem de Poliția Locală.

Această reorganizare trebuie să fie mai mult decât schimbarea denumirii. Trebuie să vorbim despre cazurile concrete în care polițiștii în care iată, inclusiv cei de la operațiuni speciale, polițiștii de la investigații criminale au de suferit de pe urma faptului că ei își îndeplinesc sarcinile și atribuțiile de serviciu”, spune Andreica.

Andreica a mai avertizat că există un risc tot mai mare al coruperii polițiștilor de către infractori și acest aspect ar trebui să fie „principala preocupare a structurilor MAI”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: