Cântăreața din Israel, în pericol la Eurovision. Greta Thumberg, alături de cei ce vor oprirea războiului antiterorist. Update

Cântăreața din Israel, în pericol la Eurovision. Greta Thumberg, alături de cei ce vor oprirea războiului antiterorist. Update Eurovision 2024. Sursa foto: Instagram

Ample manifestații în favoarea blocării campaniei militare a Israelului împotriva teroriștilor palestinieni au avut loc în Malmo, Suedia. Mii de protestatari au ieșit în stradă pentru a cere excluderea Israelului din competiția Eurovision.

Autoritățile din Suedia au obligat-o pe Eden Golan să rămână în hotel, de frica furiei antisemiților

Cântăreața israeliană Eden Golan a primit ordin din partea agenției naționale de securitate a țării sale să rămână în camera sa de hotel.

Greta Thunberg, renumită activistă anticapitalistă și ecologistă, s-a alăturat protestatarilor din orașul suedez Malmo, cerând, la rândul ei, excluderea Israelului din concurs.

Protestatarii au cerut ca Israel să fie exclus de la Eurovision

Peste 5.000 de persoane au ieșit în stradă pentru a manifesta împotriva conflictului declanșat de carnagiul produs de teroriștii palestinieni în Israel, pe 7 octombrie. Printre aceștia s-a aflat și Greta Thunberg, surprinsă purtând un keffiyeh, eșarfa cu alb și negru purtată de palestinieni.

Ne puteți urmări și pe Google News

 Înconjurată de steaguri palestiniene, ea s-a alăturat mulțimii care ar dori ca Israelul să oprească războiul contra teroriștilor palestinieni, vinovați de moarte a sute de civili israelieni .

„Tinerii conduc și arată lumii cum ar trebui să reacționăm la această situație”, a declarat Thunberg. Ea nu a știut să spună exact de ce s-a alăturat protestului de la Eurovision, spunând doar că este „bine” pe măsură ce marșul a avut loc.

Greta Thunberg are probleme cu legea

Sursa foto: Wikipedia

În ciuda protestelor ample, Israel s-a calificat în finala Eurovision joi seară, după cea de-a doua semifinală.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Stoppa Israel (@stoppa.israel)

Peste 100.000 de vizitatori au participat la concursul muzical

Aproximativ 100.000 de vizitatori s-au adunat în orașul din sudul Suediei pentru a participa la festivalul Eurovision, eveniment care a avut loc în timpul unor proteste și boicoturi împotriva campaniei militare israeliene din Gaza.

În jurul Malmo Arena, locul unde are loc competiția, au fost instalate bariere metalice și blocuri de beton. Finala va avea loc sâmbătă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Eurovision Song Contest (@eurovision)

Locul unde are loc Eurovision este supravegheat de poliție, iar vizitatorii trebuie să treacă prin detectoare de metale înainte de a intra în arenă.

Bagajele sunt supuse verificării, iar vizitatorilor li se permite să aducă doar poșete mici, de teama unor posibile demonstrații politice împotriva Israel, potrivit Daily Mail.