Eurovision 2024. Orașul suedez care va găzdui concursul de anul viitor

Eurovision 2024. Orașul suedez care va găzdui concursul de anul viitor eurovision / Sursa foto: Dreamstime.com

Orașul Malmö va găzdui anul viitor cea de-a 68-a ediție a concursului Eurovision, după victoria Suediei de la Liverpool în mai, au anunțat, vineri, organizatorii.

Orașul de coastă din sudul țării a fost ales înaintea capitalei Stockholm, după un "dialog cu mai multe orașe", au declarat organizatorii. Pe Arena Malmö se vor desfășura semifinalele, mai exact pe data de 7 și 9 mai 2024, precum și finala pe 11 mai.

Reamintim că suedeza Loreen a câștigat Eurovision 2023 cu imnul său pop înălțător Tattoo. Vedeta, care a mai câștigat concursul și în 2012, a învins-o pe finlandeza Käärijä în urma unui vot cu sufletul la gură.

Malmö este orașul suedez ales să găzduiască Eurovision 2024

Oraşul Malmö a fost ales să găzduiască această competiție pentru a treia oară (doar Stockholm și Copenhaga au mai organizat-o de trei ori până acum) după un proces de licitație care a analizat facilitățile oferite de oraș și capacitatea de a găzdui mii de delegații, echipaje și fani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Martin Österdahl, supervizorul executiv al concursului Eurovision, a declarat că Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a fost încântată de faptul că cel de-al treilea oraș ca mărime din Suedia a fost ales din nou.

Malmö ocupă un loc special în istoria concursului, deoarece l-a găzduit cu succes mai întâi în 1992 și apoi în 2013 - după ultima victorie a lui Loreen.

Oraşul este perfect pentru cel mai mare eveniment muzical live din lume

„Suntem încântați să revenim în acest oraș vibrant și dinamic, care a demonstrat că are locuri și infrastructură perfecte pentru a organiza cel mai mare eveniment muzical live din lume”, a mai declarat Martin Österdahl.

De asemenea, el a adăugat că oferta orașului a demonstrat o pasiune uriașă pentru concurs.

Marea Britanie a găzduit evenimentul din acest an, deoarece Ucraina, câștigătoarea din 2022, nu a putut organiza, așa cum este tradiția, din cauza invaziei Rusiei.

Se estimează că o jumătate de milion de persoane au vizitat orașul gazdă, Liverpool. Cu toate acestea, britanica Mae Muller nu a reușit să repete succesul de anul trecut al vicecampioanei Sam Ryder, clasându-se pe locul 25 - cu un loc mai sus de ultimul loc, relatează BBC.