Candidatura lui Dan Barna, afectată de dezvăluirile Rise Project! Este părerea consultantului politic Cozmin Gușă, care a declarat că liderul USR nu este un politician bun deoarece nu a știut să negocieze, anunță  realitatea.net.

Potrivit lui Cozmin Gușă, Dan Barna ar fi speriat de amploarea scandalului în care este implicat ca urmare a anchetei Rise Project , liderul USR fiind sub influența „statului paralel”. Cozmin Gușă s-a arătat enervat și de faptul că Dan Barna s-a comparat cu Hagi, spunând că liderul USR nu este la fel de mare în politică așa cum este Hagi în lumea sportului.

Legat de dezvăluirile Rise Project, Cozmin Gușă a declarat că:„Am avut această bănuială despre acest Barna. Acest scandal îi va submina mult din candidatură. Scandalul Barna i-a adus lui Palelogu vreo 4% iar noutatea Paleologu a anulat noutatea Mircea Diaconu. Dacă vrea să emită pretențîi la locul doi,  Paleologu trebuie să facă mai mult. Trebuie să te duci către cei nehotărâți. Cu Iohannis trec în turul doi Dăncilă sau Barna, chiar dacă  liderul USR s-a zdruncinat serios. Barna se poate afundă sau poate să găsească o soluție salvatoare. Dăncilă dacă rămâne cu ghiarele pe guvernare, greșește. A schimbat discursul, Viorica Dăncilă. De la pacifistă și neconflictuală a început să fie mai virulentă decât Olguța Vasilescu”.

Cozmin Gușă crede că turul 2 poate fi mai echilibrat decât credea Iohannis, acesta criticând liderii PSD pentru că nu au profitat de dezvăluirile Rise Project despre afacerile lui Dan Barna și nu l-au atacat pe liderul USR.

„Într-o finală cu Dăncilă, Iohannis poate juca antisistem, dar dacă ajunge în finală cu Barna, useristul va miza pe cartea antisistem. 30% dintre pesediștii înjurați de Iohannis vor vota cu Barna. De asemenea, votanții lui Palelologu se pot duce către Iohannis. Nu ai cum să ratezi un membru al partidului fără penali. Liniștea PSD pe acest subiect este ciudată! .În primele zile, Iohannis va avea un recul, iar Dăncilă nu va recupera cele 3-4 procente pierdute la moțiune”.

În ceea ce privește șansele ca noul Guvern Orban să fie investit de Parlament, consultantul politic a declarat:„ Azi, dacă se duce în Parlament, Guvernul Orban are 60% șanse să treacă. Iar azi, Orban are 90% șanse să fie nominalizat încă o dată.  Dacă vedem un securist mascat,  ca propunere la PNL, atunci statul paralel va avea de câștigat. Dacă va fi o altă propunere, s-ar putea să piardă coeziunea din interiorul PNL.

Din ce am văzut la Orban, tind să cred că nu va veni cu figuri proaste și va veni cu nominalizări și cu o upgradare electorală. Va veni cu oameni care să dea speranță că se poate mai bine decât cu Guvernul PSD”