Evenimentul Zilei > Politica > Candidaţii la locale mai au la dispoziţie doar mâine pentru a-şi înscrie candidaturile. Nicolae Robu la Timişoara, Mihai Sturzu la Braşov, candidaţi pe ultima sută de metri
Candidaţii la locale mai au la dispoziţie doar mâine pentru a-şi înscrie candidaturile. Nicolae Robu la Timişoara, Mihai Sturzu la Braşov, candidaţi pe ultima sută de metri

Candidaţii la locale mai au la dispoziţie doar mâine pentru a-şi înscrie candidaturile. Nicolae Robu la Timişoara, Mihai Sturzu la Braşov, candidaţi pe ultima sută de metri

Candidaţii la alegerile locale mai au timp doar mâine pentru a se înscrie la alegerile de pe 5 iunie. Azi, copreşedintele PNL Timiş Nicolae Robu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al Timişoarei, el anunţând că a strâns 14.000 de semnături de susţinere.

După depunerea dosarelor de candidatură, Robu a anunţat că a strâns peste 14.000 de semnături de susţinere, în timp ce pentru candidaţii PNL la Consiliul Local Timişoara s-au strâns circa 9.000 de semnături.

Când a coborât de la Biroul Electoral de Circumscripţie, Robu şi însoţitorii săi s-au întâlnit cu preşedintele interimar ALDE Timiş, Teodor Meleşcanu, care venea să depună semnăturile de susţinere pentru candidaţii partidului la alegerile locale din 5 iunie. Fostul şef SIE l-a întrebat pe primar câte semnături a strâns, Robu răspunzând "cam 14.000”, iar Meleşcanu a replicat: "Noi 16.000, dar în patru exemplare”, potrivit Mediafax.

"Vrem să avem 18 consilieri locali pentru a avea o majoritate şi pentru hotărârile de CL care implică patrimoniul. Eu cu PSD nu o să mai fac coaliţie în viaţa mea. E o vorbă, niciodată să nu spui niciodată, dar cu PSD, cu oamenii pe care îi are în judeţul Timiş eu nu mai pot să port o discuţie de colaborare", a spus Robu.

 Deputatul independent Mihai Sturzu, fost preşedinte al TSD şi membru al trupei Hi-Q, şi-a depus, luni, candidatura la Primăria Braşov, el anunţând că a cheltuit aproape 4.600 de lei pentru campania de strângere de semnături, potrivit Mediafax.

„Mi-am depus candidatura la Primăria Braşov şi vreau să vă spun un lucru foarte important. Eu sunt cel care militează pentru transparenţă şi corectitudine în administraţia publică şi din partea politicienilor pentru cetăţeni. Am făcut un calcul şi vreau să vă spun cât ne-a costat pe noi această strângere de semnături. Am cheltuit 1.641 de lei pentru autorizaţia de la Primărie, 261 de lei ne-au costat cele trei corturi, 1.112 lei, feţele de corturi, mesele – 240 de lei, scaune de plastic – 138 de lei, am avut 15 veste care ne-au costat 612 lei, imprimarea vestelor cu logo-ul nostru – 345 lei şi papetărie, pixuri ne-a mai costat încă 230 lei. În total am cheltuit 4.579 de lei, bani care au venit exclusiv din veniturile mele ca parlamentar“, a spus Sturzu într-un filmulet postat pe pagina sa de Facebook.