Evenimentul Zilei > Social > Când vine marea relaxare. Interimarul de la Ministerul Sănătății, precizări de ultima oră
Când vine marea relaxare. Interimarul de la Ministerul Sănătății, precizări de ultima oră

Când vine marea relaxare. Interimarul de la Ministerul Sănătății, precizări de ultima oră

Secretarul de stat Andrei Baciu, care a preluat o parte din atribuțiile ministrului interimar al Sănătății, Florin Cîțu, și-a prezentat obiectivele într-o postare pe Facebook.

În perioada următoare trebuie identificate soluții pentru creșterea numărului de paturi ATI destinate pacienților COVID. De asemenea, trebuie redus numărul de infectări cu noul coronavirus. Acestea sunt obiectivele pe care secretarul de stat Andrei Baciu și le-a propus după ce i-au fost delegate principalele atribuții de către Florin Cîțu. Acesta a preluat interimatul la Ministerul Sănătății.

Andrei Baciu a precizat că de la 1 iunie ar putea să înceapă eliminarea celor mai multe dintre restricțiile în vigoare. Aceasta, cu condiția ca țintele de vaccinare să fie atinse în România.

Premierul Florin Cîțu a preluat interimatul la conducerea Ministerului Sănătății după revocarea din funcție a titularului Vlad Voiculescu. Inițial, funcția i-a fost propusă vicepremierului USR-PLUS, Dan Barna, care a refuzat-o.

Andrei Baciu și-a prezentat obiectivele pe Facebook

Secretarul de stat Andrei Baciu a postat un mesaj, pe Facebook, în care a prezentat activitatea din prima zi de după revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

„Am participat astăzi, alături de premierul Florin Cîţu, la două întâlniri online. Prima discuție a fost cu reprezentanții tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică, iar a doua cu managerii spitalelor în care sunt îngrijiți pacienții infectați cu noul coronavirus. Mesajul domnului premier a fost unul foarte clar: medicii au toată susținerea Guvernului și există toată deschiderea pentru orice discuție despre ce putem face ca să trecem cu bine peste această perioadă. Nu se pune problema ca salariile personalului medico-sanitar să scadă!

Le-am transmis tuturor celor cu care am discutat că împreună trebuie să găsim cele mai bune soluții ca în spitale să existe suficiente locuri în secțiile ATI pentru cei care fac forme severe ale bolii COVID-19. Împreună cu specialiștii în domeniu, trebuie să găsim noi modalități prin care să reducem numărul de infectări cu SARS-COV2.

Promisiuni de relaxare după 1 iunie

Este important să ne concentrăm pe măsuri prin care românii să resimtă cât mai puțin efectele pandemiei, iar de la 1 iunie să ne așezăm la aceeași masă și să începem să eliminăm cele mai multe dintre restricțiile aflate acum în vigoare. Iar calea pentru ieșirea din pandemie este una singură: vaccinarea!

La nivelul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 am luat mai multe măsuri privind creșterea capacității de imunizare. Ieri am depășit 80.000 de doze administrate în doar 24 de ore, iar în câteva zile ne dorim să ajungem la peste 100.000 de persoane vaccinate în fiecare zi.

Un document extrem de important, adoptat în ședința de Guvern de astăzi, vizează suplimentarea cantității de vaccin anti-covid. Prin acest formular, țara noastră va primi de la Pfizer/BioNTech încă 4,2 milioane doze de ser.

Depunem toate eforturile ca prin centrele de vaccinare să treacă un număr cât mai mare de români și vrem ca revenirea la normalitate să aibă loc într-un timp cât mai scurt”, a scris Andrei Baciu pe contul de socializare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.