Când va fi virată a treia tranșă de bani aferentă voucherelor sociale

Când va fi virată a treia tranșă de bani aferentă voucherelor sociale Compania Poșta Română a făcut un anunț important pentru toți beneficiarii cardurilor de energie. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Cardurile sociale vor fi încărcate, cu a treia tranșă de 250 de lei, la finele acestei luni. Oamenii au la dispoziție un an ca să cheltuie banii. Cine se încadrează în program, dar nu a primit încă un card trebuie să se adreseze autorităților.

Cea de a trreia tranșă de bani în ceea ce privește voucherele sociale pentru alimentele va fi încărcată pe carduri în această lună. Potrivit graficului stabilit de autorități, în perioada 17 octombrie - 21 octombrie se va face actualizarea listelor cu potenţiali noi beneficiari și se vor face veficirările de venit la ANAF. Ulterior, în perioada 24 -31 octombrie 2022 vor fi virați și banii pe carduri. Potrivit legislației în vigoare aceste vouchetele sociale trebuie folosite în termen de un an de la intrarea banilor pe carduri.

Ce facem dacă nu am primit cardul

MIPE a prezentat și un ghid cu îndrumări pentru beneficiarii care au probleme în ceea ce privește voucherele sociale. În cazul în care nu ați intrat în posesia cardului trebuie să vă adresați mai întâi Poștei Române.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sunt persoane care nu au intrat în posesia cardului pentru că, la momentul distribuirii, nu se aflau la domiciliu. Poșta Română încearcă distribuirea de două ori pentru fiecare beneficiar. Dacă vă aflați în această situație, primul pas este să verificați la cel mai apropiat oficiu poștal. Dacă nu găsiți cardul acolo, sunați la 031.9268.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale actualizează lunar listele cu beneficiari. Așadar, dacă ați devenit eligibili pe parcursul programului, veți fi adăugați pe aceste liste. Pentru a vă asigura că nu sunteți omiși, vă puteți adresa Casei Teritoriale de Pensii – respectiv Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială – din județul de reședință. Verificarea condițiilor de venit pentru beneficiarii se face exclusiv de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), iar MIPE nu are autoritatea să adauge sau să elimine beneficiari din liste“, se arată într-un comunicat de presă al MIPE.

Sfaturi pentru beneficiari

Există și situații în care, din motive tehnice, confirmarea distribuirii cardului către fiecare beneficiar se efectuează cu întârziere. În aceste cazuri nu se poate efectua plata până nu primește această confirmare de la Poșta Română. Dacă aveți card și nu este încărcat, sunați la 031.9268.

În cazul în care ați pierdut cardulsocial sau acesta nu funcționează trebuie să anunțați emitentul, apelând serviciul de Asistență Clienți sau utilizând aplicația mobilă. Veți primi un nou card în termen de 60 de zile. Numerele de telefon oficiale sunt următoarele: Edenred: 021 301 33 03, Sodexo: 021 204 46 64, UP România: 0374 66 22 73. În cazul în care nu știți care sunt magazile care acceptă aceste carduri, puteți găsi lista completă pe site-ul www.fonduri-ue.ro/vouchere.