Evenimentul Zilei > Social > Statul Român va oferi tichete de masă sub formă de ajutor financiar suplimentar. Când vor intra primii bani
Statul Român va oferi tichete de masă sub formă de ajutor financiar suplimentar. Când vor intra primii bani

Statul Român va oferi tichete de masă sub formă de ajutor financiar suplimentar. Când vor intra primii bani

Statul român este dispus să ofere un ajutor financiar suplimentar unei anumite categorii sociale, urmând ca banii să fie primiți sub formă de tichete de masă.

Mulți români se confruntă cu probleme financiare, în această perioadă, motiv pentru care cei de la conducere fac tot posibilul pentru a descoperi soluții ideale pentru a le ușura viața. Creșterea subită a prețurilor nu a făcut decât să îi doboare, anul acesta, pe mulți dintre cei care au venituri lunare foarte mici.

Guvernul vrea să continue să sprijine pensionarii care au venituri mici și sunt luate în calcul mai multe variante. Tot începând cu anul 2023, le-au fost promise românilor pensii și salarii mai mari. Una dintre măsurile dezbătute face referire la posibilitatea ca pensionarii cu venituri mici să primească, în continuare, voucherele în valoare de 50 de euro.

Mai mult decât atât, a doua opțiune este aceea ca pensionarii care au o pensie mai mică de 1.600 de lei să primească, o dată pe an, un ajutor, pentru a putea ajunge la 2.200 de lei. Executivul și Coaliția de Guvernare analizează aceste măsuri în momentul de față, iar banii ar urma să vină în proporție de 50% din fondurile europene și 50% de la bugetul de stat.

Românii ar putea primi bani de la stat în 2023

Anul acesta, persoanele cu un venit mai mic de 1.500 de lei au beneficiat de un ajutor de 250 de lei sub formă de vouchere sociale, o dată la două luni. Acest program ar putea fi doar începutul pentru o activitate similară programată pentru anul 2023. În acest moment există un proiect de lege conform căruia persoanele cu venituri sub 1.600 de lei ar putea primi, din partea statului român, vouchere sociale care să le asigure un venit de până la 2.200 de lei.

Ajutorul nu va fi unul lunar, ci va fi acordat românilor o singură dată. Deși nu s-a stabilit nimic încă, proiectul ar putea fi aprobat, în curând, iar cheltuielile vor fi calculate în așa fel încât să poată fi incluse în bugetul României pentru anul 2023.

O altă inițiativă care ar putea prinde contur în 2023 este cea legată de actualul proiect „Sprijin pentru România”. Astfel, se discută ca în următorul an românii să primească în continuare ajutorul de 250 de lei, o dată la două luni, în momentul în care veniturile acestora sunt mai mici de 1.500 de lei pe lună. Dacă se va vota pentru continuarea acestui proiect, bugetul României va asigura jumătate din suma totală, iar cealaltă jumătate va proveni din fondurile europene.