Când începe, de fapt, Era Vărsătorului. Dezbaterea care a pus pe jar o lume întreagă

Când începe, de fapt, Era Vărsătorului. Dezbaterea care a pus pe jar o lume întreagă

Pe 21 decembrie, când a avut loc o rară conjuncție între Jupiter și Saturn la 0 grade Vărsător, a început o nouă eră: Era Vărsătorului.

Solstițiul de iarnă care a avut loc pe data de 21 decembrie a fost însoțit de conjuncția  Jupiter și Saturn la 0 grade Vărsător, un fenomen astronomic extrem de rar. Astrologii susțin că, în acel moment, omenirea a intrat într-o nouă eră: Era Vărsătorului.

Era Vărsătorului este o eră astrologică, nu una astronomică. Acest fenomen este asociat mișcării hippy din ani 1960, care a lansat numeroase teorii cu privire la cest moment.

Data la care se face trecerea în această era i-a împărțit în două tabere pe astrologi și astronomi. În vreme ce unii susțin că tranziția s-a produs pe 21 decembrie, alții sunt de părere că nu există o dată clară la care acest fenomen are loc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu se știe cu exactitate când începe Era Vărsătorului

Era Vărsătorului începe atunci când punctul echinocțiului de primăvară se deplasează din Pești în Vărsător. Există 12 constelații, Soarele având nevoie de circa 25.800 de ani pentru a finaliza un ciclu complet.

Potrivit Asociației Astronomice Internaționale, care a stabilit limitele constelației în anii 1930, Soarele s-a mutat în constelația Pești în urmă cu aproximativ 1.800 de ani. Astfel, după calculul Asociației, Epoca Vărsătorului va începe în anul 2597. Dar nu toți astrologii acceptă această teorie.

Cu toate acestea, potrivit astronomilor EarthSky, pentru a determina când începe exact Epoca Vărsătorului, trebuie să știți când a început Epoca Peștilor, conform standardelor astrologice. Pentru aceasta, nu există un răspuns clar, deoarece nu au fost înregistrate niciun fel de date despre acest fenomen.

Astrologul britanic Nicholas Campion crede că Epoca Vărsătorului începe cândva între 1447 d.Hr. și 3597 d.Hr. Cu toate acestea, alți astrologi cred că Epoca Vărsătorului a început în 2012.

Astronomii EarthSky, Bruce McClure și Deborah Byrd, au spus: „Ei cred asta deoarece că steaua Regulus din constelația Leul marcat granița veche dintre constelațiile Leu și Rac.

„Această stea s-a mutat la 30 de grade față de punctul la care în momentul echinocțiului din septembrie 2012, ceea ce înseamnă că Regulus a părăsit semnul Leu pentru a intra în zodia Fecioară în acel an. După această estimare, Epoca Vărsătorului a început în 2012”, scrie express.co.uk.