1 februarie

 

Horoscop Pe 1 februarie s-au născut John Ford, Boris Elţîn, Clark Gable, Claude Francois, Ştefan Luchian, Petru Popescu, Nicolae Breban, Aurel Calotă, I.M. Ştefan, Lucian Grigorescu, Oscar Lemnaru.

Horoscop Sinaxar, în calendarul creştin-ortodox este Înaintea-prăznuirii Întâmpinării Domnului. Sfântul Trifon, din părţile Frigiei, Sfintele Perpetua şi Felicitas.

Luna februarie, anul acesta, începe vinerea, în zi de post. În vechi calendare, almanahuri, în ”Farmer’s Almanac” se spune că, în astfel de cazuri, se ”întoarce iarna”. Să vedem ce spune mâine, pe 2 februarie, maramota Phil din Punxsutawney, Pennsylvania, SUA!

Tradiţional, în „Kalendar” februarie începe cu prima zi, din un alt ciclu de trei zile, numit Martinii de iarnă, zi care nu este dedicată marelui plantigrad, ursul, care încă mai hiberneză câteva săptămâni, ci, din nou, lupilor.

În calendarul păstoral Sf. Trif este asimilat deseori cu Lupul Şchiop. Pentru că şi Sfântu este betegit – i s-a tăiat nasul, pentru că a fost necuvincios şi a întors-o pe Maica Domnului din drum. Gândirea populară este la fel ca la jocul acela vechi pe calculator, care se numea „Lemmings”. Sf. Trif este un „opritor” care o întoarce din drum pe Maica Domnului!

În această istorie găsim experienţa plină de amărăciune a omului de rând, a poporului umilit. Chiar şi atunci când avea dreptate şi făcea un lucru bun, amărâtul din popor era pedepsit pentru că nu s-a purtat cum trebuie. Nimic nou sub soare!

În calendarul agricol ziua de 1 februarie este, mai bine zis era, foarte importantă. Sf. Trifon i se conferă puteri asupra „goangelor”, insectelor dăunătoare. Dar, în primul rând este, mai bine zis a fost, o sărbătoare a viticultorilor, a viţei de vie.

 

 

Sub acest aspect Sf. Trifon este ecoul, poate chiar urmaşul zeului Dionysos, fiul marelui Zeus şi a frumoasei, dar muritoarei Semele. Obiceiurile practicate demult sunt, probabil, cele ale micilor Mistere Eleusis.

 

Robotizarea, industrializare şi chimizarea agriculturii, viticulturii etc au salvat, poate, de la foamete, milioane de oameni. Dar aceste nobile îndeletniciri şi-au pierdut „sufletul”. Obiceiurile, practicile apotropaice s-au uitat, nu se mai practică. Alimentele și-au pierdut specificitatea, nu mai au gust!

 

Am decelat, în corespondența domniilor voastre, dorința aproape unanimă de a publica zodiile în varianta lui Dom’ Profesor, adică a mea. Am publicat câteva pâna acum. Nu, nu am lăsat treaba neterminată, ci de acum, la fiecare întâi de lună o să public zodia respectivă. Cunoște-te pe tine însuți, este prima poruncă a lui Aristotel. Iar zodiile sunt un instrument de autocunoaștere, departe de a fi perfect.

 

Zodiile descriu un tip uman. Statistic, după curba lui Bernoulli. Astfel, cam 33% dintre cei născuți în zodia respectivă se recunosc în foarte mare măsură în descrierea zodiei respective. 33% se recunosc, în general, dar, sunt unele lucruri care nu se potrivesc. 30% declară că se recunosc în mică măsură, iar 4% nu se recunosc deloc.

 

Aceste procente se aplică și la horoscopul anual, lunar, săptămânal sau zilnic, cam 66% găsește horoscopul util și folositor, ”se potrivește” iar restul în mai mică măsură, sau deloc.

 

Iată, așa cum v-am promis, Zodia Vărsătorului de Apă, un semn de aer:

 

VĂRSĂTORUL  (Aquarius)  21 ianuarie – 19 februarie

 

Semn de aer, masculin, fix.

 

Este domiciliul tradiţional diurn al lui Saturn şi, din timpurile moderne și al lui Uranus. Soarele este în exil.

 

Primul decan, 21-30 ianuarie, este guvernat de Venus: pericol de boală în prima lună a vieţii; natură superioară, respectuoasă, artistică; succes în ţări străine; bogăţie prin imobile; cunoştinţe deosebite, aptitudini inventive; tendinţe spre progres. Este decanul originalităţii.

 

Al doilea decan, 31 ianuarie – 9 februarie, este domeniul lui Mercur: bunătate de caracter; independenţă, asimilare, obiceiuri bune, voiajuri astrale sau în lumea hiperfizică; obţinerea de informaţii din surse invizibile; imaginaţie inepuizabilă. Decanul inspiraţiei.

 

Al treilea decan, 10-19 februarie, este guvernat de Lună: maladii infantile; unele perturbări ale vederii; fatalism, melancolie, căsătorie din alte motive decît cele sentimentale. Este decanul represiunii dorinţelor.

 

Semnul Vărsătorului este diurn, de ascensiune scurtă şi oblică, condamnat, pozitiv, meridional, uman, sălbatic, steril, violent, periculos, debil, de spirit superior şi de ştiinţă, de iarnă, malefic.

 

Gu sau Mulgula, Vărsătorul, reprezenta “marele om”, constelaţia lui Ghilgameş, erou devenit Hercule la greci. “Purtătorul de apă” aminteşte şi de una din cele douăsprezece isprăvi ale lui Hercule.

Zeul Hapi, purtînd două amfore cu apă era simbol antic al rîului Nil, iar în Babilon, zeul Ea era uneori numit zeul izvoarelor.

 

Caracteristici pozitive: umanism, independenţă, prietenie, originalitate, loialitate; nativul(a) are un spirit inventiv înclinat spre activitatea intelectuală şi progres.

 

Caracteristici negative: excentritatea, lipsa de tact, răzvrătirea; perversiunea, instabilitatea, încăpăţînarea.

 

Tipul uman evoluat, are o extraordinară lărgire a vederii. El este deschis oricăror cunoştinţe, fără prejudecăţi sau superstiţii de orice fel. Tradiţia, obiceiurile, autoritatea – nu îl influenţează. Cînd se află în faţa unei norme prestabilite, el o priveşte cu calm şi seninătate, uneori chiar cu prietenie şi interes; în nici un caz, nu se va întoarce de pe drumul său în căutarea adevărului. Calea sa nu este nici militantă, nici agresivă. El aşteaptă; cu cât aşteptarea este mai lungă, cu atît el realizează dificultatea atingerii certitudinii; de aici trage concluzia că este prematur să condamni orice teorie, şi că în urmărirea adevărului pot exista mai multe alternative. “Care este adevărul despre…?” este întrebarea pe care o pune adesea un nativ din Vărsător. “La ce foloseşte…?” nu intră în vederile sale. În general are un caracter simpatic şi plăcut. Dar păstrează întotdeauna o anumită distanţă: Vărsătorul este gata mereu să ajute, dar o va face rămînînd personal detaşat.  Independenţa personală este de o enormă importanţă pentru el şi este capabil de mari sacrificii – chiar renunţînd la relaţii intime.  Adesea, urmăreşte un ideal inaccesibil: el vede totul “în mare” şi nu dă atenţie detaliilor. Tonalitatea zodiacală accentuează spiritul inventiv al nativului, capacitatea sa de a face faţă unor situaţii noi şi neaşteptate şi de a le întoarce în avantajul său.

Stilul său de gândire este raţional, inteligent şi intuitiv – uneori fiind înaintea timpului în care trăieşte. Gîndirea sa este ştiinţifică, în fond: el rezolvă problemele analizîndu-le cu metodă şi logică.

 

Tipul uman rudimentar, conform statisticilor istorice, se întîlneşte destul de rar pentru semnul Vărsătorului. Dar, există! Defectul principal al Vărsătorului este lipsa de eficienţă.  Nativul este înclinat să piardă timp şi energie, visînd sau cercetînd fără rost, pierzînd astfel cele mai bune posibilităţi din viaţă. Vărsătorul rudimentar are, în general, o putere de concentrare insuficientă, memoria îi este mai lentă, iar uneori chiar deficientă. Detaliile importante sînt uitate, iar activitatea suferă din această cauză. Este acuzat în mod frecvent de o anumită laşitate morală şi fizică; aceasta din cauza căutării păcii, a situaţiilor liniştite cu orice preţ. Vărsătorul rudimentar poate începe o luptă pentru a susţine ceea ce i se pare a fi un adevăr important, sau în apărarea celor mai slabi; dar o face cu atîta lipsă de tact şi strategie, încît pare de la început învins. El nu are resursele necesare de argumentare şi de aceea caută sprijinul prietenilor, un belicos Berbec sau un Geamăn bun de gură, care îl ajută să pulverizeaze inamicii. Prin comportamentul lui, mai ales din cauza influenţei planetei Uranus, prin excentricităţi, surprinde şi ultragiază sentimentele prietenilor şi ale familiei.

 

Aspectul fizic. Vărsătorul este o persoană bine făcută, robustă, sănătoasă, mai mult înaltă, cu o faţă delicată, ovală, deschisă, dacă nu chiar palidă, ochii căprui, părul blond mătăsos, o persoană plăcută.

– prima faţetă, 1-5 grade, (21-25 ianuarie): persoană înaltă, figură lungă, picioare şi mîini lungi, păr negru, gură mare, nas roman, ochi de culoare întunecată;

– a doua faţetă, 6-10 grade, (26-30 ianuarie): arată o persoană nu aşa de înaltă ca cea precedentă, mai slabă, faţa sangvină, pielea aspră, tenul castaniu închis, faţă prelungă, gura şi nasul mari;

– a treia faţetă, 11-15 grade, (31 ianuarie – 4 februarie): denotă o persoană înaltă, zveltă, subţire, faţa ascuţită, frunte înaltă, ten congestionat, bărbie ascuţită, păr cîrlionţat;

– a patra faţetă, 16-20 grade, (5-9 februarie): persoană de statură medie, tenul deschis, faţa rotundă, gura largă, nările pronunţate, părul castaniu, braţele şi picioarele scurte; un semn pe faţă;

– a cincea faţetă, 21-25 grade, (10-14 februarie): persoană plăcută, faţa ascuţită, nasul lung, fruntea înclinată, pomeţii pronunţaţi, maxilarul inferior atîrnînd, aparenţă melancolică;

– a şasea faţetă, 26-30 grade, (15-19 februarie): denotă o persoană drăguţă, statură medie, ten frumos, faţă rotundă, păr de culoare deschisă.

 

Profesiuni şi meserii. Ocupaţia nativului din zodia Vărsătorului trebuie să cuprindă originalitate, independenţă şi să fie legată într-un fel sau altul de ştiinţă sau tehnică. O activitate monotonă îl va plictisi şi îl va face ineficient. Vărsătorul este născut om de ştiinţă şi este adesea implicat în domenii moderne, foarte noi cum ar fi: zborurile spaţiale, biochimia, bionica, electronica, computere etc.

Om de ştiinţă, cercetător, profesor, arheolog, muncitor industrial, inventator; o carieră în forţele aeriene sau navale ca specialist tehnic, inginer, mai ales în radio şi televiziune; activităţi umanitare sub steagul diverselor cauze benefice. Vărsătorul îşi utilizează timpul liber pentru diverse pasiuni, sau să învăţe să zboare sau să organizeze săpături arheologice şi căuări de comori. Interesul pentru mări şi oceane îi ocupă perioada de vară. Fotografia şi pescuitul sînt alte îndeletniciri plăcute de nativ.

 

Dragostea. Vărsătorul(ea) căsătorit(ă) are nevoie de un considerabil spaţiu de manevră, de un grad de independenţă ridicat, chiar dacă există copii mici în familie. Partenerul de viaţă trebuie să înţeleagă şi să tolereze această caracteristică – în caz contrar, Vărsătorul se va simţi ca într-o cuşcă.

Vărsătorul este loial şi credincios în dragoste, dar natura sa rece, lipsită de pasiune, poate fi adesea o sursă de conflicte. Totuşi, căsătoria Vărsătorului este, deseori, foarte stabilă.

 

Doamna Vărsătoare găseşte ciudată legătura cu un Berbec, dar foarte puternică cu un Taur. Va rămîne prietenă bună cu un nativ din Gemeni, în schimb nu se va înţelege cu un Rac. Un bărbat din Leu îi face viaţa dificilă, iar unul din Fecioară pare a pescui în ape tulburi. Cu un bărbat din Balanţă relaţia este minunată, spune semnul roşu din zodiac, iar cu un Scorpion sau cu un Săgetător dragostea este oscilantă, cu certuri şi împăcări succesive. Cu un Capricorn apare al doilea semn roşu: fantastic. Un nativ din aceeaşi zodie a Vărsătorului îi poate oferi înţelegere şi se poate încheia un acord surprinzător, dar unul din Peşti îi cere prea multă afecţiune.

 

Domnul născut în zodia Vărsătorului va găsi că relaţia cu o nativă din Berbec este plăcută şi veselă, în schimb pe o frumoasă din zodia Taurului o va găsi prea inflexibilă; o fată din Gemeni îi va aduce o fericire calmă. Zodia Racului nu se potriveşte cu zodia Vărsătorului. O Leoaică va fi amuzantă aproape întotdeauna, pînă cînd nu-şi va scoate ghearele. Nici o armonie în relaţiile cu o Fecioară. Se pare că o nativă din Balanţă oferă acordul suprem. Cu nativele din Scorpion, Săgetător şi Capricorn relaţiile sînt greoaie, se înregistrează numeroase conflicte, complicaţii şi pentru a se înţelege sînt necesare eforturi mari. Acelaşi acord cu o cozodiacală. Relaţia cu o nativă din zodia Peştelui poate face să curgă multe lacrimi.

 

Părintele Vărsător va dori ca şi copiii lui să fie la fel de independenţi ca el însuşi. Va da copiilor cea mai modernă educaţie, sprijinită de ultima tehnică. Discută multe probleme cu copiii, menţinînd mai tot timpul un contact strîns. Este prietenos cu copiii, raţional şi blînd. Va face tot posibilul să cumpere pentru copilul său ultima creaţie ştiinţifică, probabil un computer personal superperformat, sau o tabletă nemaipomeniă. Cu toate acestea, ceva lipseşte între el şi copil!

 

Copilul trebuie încurajat să-şi dezvolte inventivitatea naturală. Jocuri mecanice, seturi de chimie sau optică îl vor atrage foarte mult, la fel ca şi cărţile despre ştiinţă, tehnică jocuri pe computer. Este talentat, dar va găsi în artă căi mai deosebite: dacă îi place muzica, va dori de exemplu să cînte la un instrument neobişnuit: naiul, sau harpa.

La şcoală va învăţa bine, mai ales la materiile legate de ştiinţă şi tehnică. Tendinţa sa de a fi indisciplinat poate fi corectată prin explicarea superiorităţii organizării şi a metodei – copilul Vărsător înţelege aproape orice.

 

Tradiţional zodia Vărsătorului guvernează, din punct de vedere anatomic, picioarele între genunchi şi gleznă.

Globulele sanguine, hormonii, glandele endocrine, măduva spinării, ganglionii limfatici şi ţesuturile elastice care condiţionează mobilitatea fizică a organismului, ca şi ţesuturile cartilaginoase şi centrul reflexiv simpatic sînt considerate a fi de natura zodiei Vărsătorului. Tendinţele patologice sunt alterarea şi leziunile organelor, ţesuturilor şi aparatelor anatomice menţionate:  artrite, aterioscleroze, varice, ulcere varicoase, hemoroizi, insuficienţa glandelor endocrine, paralizii de origine spinală, tulburări medulare.

 

Personalităţi internaţionale importante născute în zodia Vărsătorului sunt (până la jumătatea secolului XX): Francis Bacon, 22 ianuarie 1561; Galileo Galilei, 15 februarie 1564; Emanuel Swedenborg, 29 ianuarie 1688; Mozart, 27 ianuarie 1756; Lord Byron, 22 ianuarie 1797; Franz Schubert, 12 februarie 1809; Charles Darwin, 12 februarie 1809; Abraham Lincoln, 12 februarie 1809; Charles Dickens, 7 februarie 1812; John Ruskin, 8 februarie 1819; Colette, 28 ianuarie 1873; Somerset Maugham, 25 ianuarie 1874; F.D. Roosevelt, 15 februarie 1882; John Barrymore, 15 februarie 1882; Babe Ruth, 6 februarie 1895; Katharine Cornell, 16 februarie 1898; Adlai Stevenson, 5 februarie 1900; Clark Gable, 1 februarie 1901; Tallulah Bankhead, 31 ianuarie 1902; Charles Lindbergh, 4 februarie 1902; Louis Nizer, 6 februarie 1902; Eileen Farrell, 13 februarie 1920; Santha Rama Rau, 24 ianuarie 1923; Leontyne Price, 10 februarie 1927; Jeanne Moreau, 23 ianuarie 1928; James Dean, 8 februarie 1931; Kim Novak, 13 februarie 1933; Vanessa Redgrave, 30 ianuarie 1937; Mia Farrow, 9 februarie 1945.

 

Culoarea: albastru închis şi albastru-oţel, aducînd, amîndouă, relaxarea nervoasă.

 

Metalul: uraniul şi toate elementele radioactive. Argintul.

 

Pietrele preţioase: ametistul, care asigură pe purtător de fidelitatea partenerului (în dragoste); perlele fine, dau durata vieţii proporţională cu puritatea şi calitatea strălucirii ei; coralul alb dă frumuseţe figurii.

 

Plantele și arbori: Vărsătorul este de natura: prunului, mimozei, cimbrişorului şi rosmarinului. El consumă cu plăcere toate cerealele, muşeţel, tei, sparanghel, foi de dafin.

 

Animalele: animalele de circ şi cele care se dresează uşor (sau se pot domestici).

 

Numerele: 9, 39, 49.

 

Ziua fastă a zodiei este sîmbătă, iar ziua nefastă – duminică.

 

Locuri de reuşită: locuri publice, cinematografe, gări, aeroporturi.

A XVII-a lamă – “Steaua” este asociată în jocul de Tarot zodiei Vărsătorului, iar în Geomanţie figura numită “Fortuna Major”.

 

Parfumurile: toate parfumurile din gama chimică.

 

Bijuteriile: inel de aur pe degetul mijlociu, broşe de agint.

 

Îmbrăcămintea: toate fibrele sintetice, blănuri sintetice.

 

Ţări şi regiuni: Etiopia, Somalia, Abisinia, Chile, Nicaragua, Prusia, Westfalia, Groenlanda, Indonezia, Alaska.

Oraşe: Sydney, Bremen, Hamburg, Brighton, Addis-Abeba.

 

Fiind considerată răspunsul unei necesităţi sociale, zodia Vărsătorului exteriorizează noile idei care pot duce la progres. Semnifică depăşirea individualismului în procesul ciclic zodiacal.

 

Principiul acestei zodii de iarnă care exteriorizează idealurile de grup şi colective este: UMANISMUL.

Pe 1 martie o să public Berbecul, pe 1 mai Taurul și tot așa, cât o să mai spun că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

☼      ♂       ♀

 

 

BERBEC Orice regulă, constrângere devine astăzi o povară grea. Libertatea individuală este importantă pentru tine, dar şi pentru alţii. Onorează promisiunile făcute. Nu lua decizii importante. Este bine să eviţi, daca poţi, subiectele cu caracter delicat. Lămureşte programul tău de astăzi şi unele “răceli” cu partenerii fie că sunt de afaceri sau de amor. Fraza care „se poartă” este : “voi vă faceţi treaba voastră, eu mi-o fac pe a mea”. Şi se adugă : “O să avem cu toţii de câştigat!”.  Viaţa este o continuă succesiune de imagini şi iluzii…  Ţii la “libertatea” ta ta şi chiar vrei să te bucuri de ea cum vrei tu – nu cum vor alţii. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, aşa că poţi avea o surpriză plăcută. Nu uita că in dragoste, ca şi în politică, este relativ uşor să caştigi increderea, dar este extrem de greu să-ţi respecţi promisiunile făcute!

 

TAUR Nu lăsa pe un bun prieten, coleg sau rudă să se facă de râs, sau să te decepţioneze. Ia-l cu binişorul şi dă-i soluţia corectă.  Astăzi eşti dinamic şi convingător, trebuie să reuşeşti! Astăzi lasă analizele sofisticate pe altă dată. Experienţa acumulata, antrenamentul până la urmă, din discutiile avute in ultimul timp cu colegii şi cu rudele te avantajeaza sa fii elocvent si sa ai ultimul cuvant. Pe de altă parte, viata ta sentimentala nu este suficient de intensa pe cat ai dori. In orice caz, trebuie sa dai dovada de discretie, diplomatie si eleganta. Iluziile pe care ţi le-ai facut in ceea ce privea pregatirea şi performanţa unor persoane din anturajul tau se spulberă azi ca fumul de ţigara! Vineri: zi de cumpărături, sau de călătorie, de plecare în weekend. Nu-ţi fă niciun program, în aparenţă. Lasă lucrurile să se întâmple. Nu ai frică, păstrează speranţa şi portile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual!

 

 

GEMENI Evită activităţile care nu sunt absolut necesare. Puţină pauză nu strică, pentru ca relaxarea are virtuţile ei. Zi favorabilă relaţiilor umane, vorbeşte, pentru că eşti mare meşter la vorbe! Nu accepta cu nici un pret sfaturi garantate si substante ciudate pentru cura ta de slabire, mult sport, multa miscare sunt infinit mai bune. Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze. Pe de altă parte dragostea ta cea mare are unele acorduri false şi supără la sentimente, de aceea ar trebui sa te intrebi nu cât de mare e, ci pentru cât timp! Totuşi, astăzi ai noroc in dragoste. Puţin, dar există. Norocul la bani se dă cu pile la Jupiter şi Mercur şi va mai trece ceva timp pana să ai şi tu un aspect favorabil.

 

RAC  O zi marcată de nesiguranţă, incertitudine. Nu te mai hotărăşti ce să faci. Este absolut necesar ca începând de astăzi să ieşi odată din starea de vegetaţie şi să-ţi guvernezi destinul. Mai ales că “destinul” este rezultatul unor eforturi trecute, eforturi care credeai că au fost irosite, uitate şi făcute la “cooperativa munca în zadar”. Relaţiile cu familia şi anturajul pot sa sufere unele modificari in sensul unei segregatii urmare repetatelor tale declaratii ca vrei sa pleci din ţară. Trebuie să te hotărăşti dacă chiar vrei să emigrezi, să schimbi totul, sau este doar o scuză ca să nu-ţi asumi responsabilităţi. Secretul este că peste tot este la fel, ba în unele locuri este mult mai rău decât în România.

 

LEU Dimineaţa o veste bună sau folositoare. Una din zilele pregătirii sau finalizării unor proiecte. Drumurile scurte sunt favorizate ca şi domeniul sentimental. Pe seară, surprize plăcute! Lasa lucrurile aşa cum sunt şi înţelept te veţi numi. Permite lucrurilor să se aşeze singure şi nu interveni în nici un fel. Nu te baga in chestiuni care nu te privesc, mai ales daca este viata intima a unui coleg, limiteaza-te la trancaneala mondena obisnuita. În Orient se spune că trebuie să-ţi oferi ajutorul de trei ori. Dacă eşti refuzat de trei ori înseamnă că ţi-ai făcut datoria. Nu  poţi, nu este permis, să “ajuţi” pe cineva împotriva voinţei lui. Chiar dacă este rudă apropiată, chiar dacă este copilul tău! Astăzi evită schimbarile bruşte de program şi mai ales nu lasa anturajul, chiar bine intentionat, sa te conduca si să-ti organizeze viaţa. După cum nici tu nu te băga prea mult în viaţa celor din jur.

 

 

FECIOARĂ Zi favorabilă, chiar norocoasă. Parcă simţi lucrul acesta pentru că eşti foarte motivat, dinamic şi te apuci să începi mai multe lucruri odată, dai telefoane, debordezi de entuziasm. Astazi poţi să ceri un favor sau o inlesnire de la anturaj, adica de la prieteni sau de la familie, pentru că la serviciu eşti aşa de ocupat că nu ai nicio şansa! Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes. Stelele spun să te plimbi prin mall, sau macar printr-un supermarket local in căutarea unui obiect dragut, util şi poate chiar şi ieftin. O informaţie în legătură cu nişte bani, dar nu spera că se rezolvă imediat.

 

BALANŢĂ Lasă lucrurile să se petreacă natural, de la sine. Nu interveni, nici măcar cu un sfat. Azi este una dintre zilele acelea când intervenţi ta strică mai mult decât ajută. Nu insista degeaba! Perioada zilei de astăzi favorizează în special nativii care activează  în învăţământ şi în comerţ. Stelele iţi recomandă sa nu intri astazi in competitie cu persoane nascute in zodia Berbecului sau a Leului, in general cu semnele de foc. Pe seară un procent dintre Balanţe se gândeşte la o cină festivă, poate în doi. Mâncare libaneză, portugheză sau marocană, nu chinezească care este pentru prostime, paste italieneşti, vinuri româneşti şi gin englezesc sunt opţiunile tale rafinate pentru cina festivă in doi.

 

SCORPION Se apropie un termen, un obstacol şi nu ştii dacă eşti suficient de pregătit. Astăzi este bine să iei mai multe informaţii, fie că este vorba despre profesie, sau de domeniul sentimental. Mai ales dimineaţa, când eşti la muncă sau la şcoală. Astazi ai o imagine care poate fi mult imbunătăţită, mai ales daca nu te enervezi cand esti contrazis si nu te repezi să dai sentinţe! Nu incerca sa impui anturajului si lumii intregi propriul sistem de referinta, ci mai bine respecta regulile jocului – asta ca sa obţii ceea ce vrei. Repet mereu şi lucrul acesta, poate odată şi odată chiar o să vrei să-l experimentezi călcând-ţi pe propria coadă veninoasă. Evită astăzi discuţiile seriose şi strategice cu femeile, de orice sex sau orientare sexuală ai fi. Cu un compliment bine plasat poţi schimba cursul discuţiei. 

 

SĂGETĂTOR O zi care pare liniştită, dar este liniştea dinaintea furtunii. Ca să păstrezi pacea, trebuie să fii inspirat şi cu zâmbetul pe buze. Prezintă explicaţii şi motive înainte să-ţi fie cerute! Evident, cine se scoală de dimineaţă este obosit toată ziua, acesta este adevărul şi proverbul adevărat. Ba, nici nu ajunge nicăieri pentru că este dărâmat de somn. Dar cu moderaţie, mai ales în relaţiile cu anturajul şi poate şi cu atenţie la cumpărături, vei evita neplăcerile. Trebuie neaparat să analizezi evenimentele din ultimul timp, sa tragi concluziile care se impun şi să iei imediat măsurile necesare. De asemenea, trebuie să continui cu aceleaşi metode verificate de până acum. 

 

CAPRICORN Astăzi te cuprinde o dorinţă de a face gospodărie. Imaginezi mâncăruri delicioase şi chiar porneşti la fapte, dar, atenţie, nu exagera cu cheltuielile şi căută marfă bună, de calitate! Şi, mai ales nu cataloga oamenii şi faptele. Este o activitate păguboasă pentru tine din care te alegi cu o imagine distorsionată asupra realităţii. Oamenii se schimbă, situaţia se schimbă – nu este bine să încremeneşti în poză. Dar uneori uiţi lucrul acesta, mai ales dacă anturajul este obtuz şi mediocru. Dimineaţa este o perioadă benefica semării hârtiilor, contractelor, finalizarii întelegerilor cu caracter legal, sau orice este legat de jurisprudenţă sau de negociere. Măcar un „addendum”, acolo!

 

 

VĂRSĂTOR Evită să discuţi despre planurile personale, de viitor, în public. Nu este elegant, aşa nu se face. Oamenii de succes au fost întotdeauna discreţi cu planurile proprii. Nu pleca la drum lung! O zi foarte potrivita ca sa iei initiative curajoase, atat in domeniul tau de activitate, cat mai ales in relaţiile tale sentimentale. Confuzia şi dezordinea sentimentală proprie zodiei pot deveni calităţi poetice, dacă dai dovada de abilitate si nu vorbeşti prea mult! Dar atenţie, nu tot românul este poet! Şi ca burghezul lui Moliere o să constaţi că toată viaţa ai vorbit în proză. Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale. Azi ai chef sa manânci ceva special. In lipsa unor alte satisfactii, dar nu te păcăli singur ca poţi sa slăbeşti mancând mult şi dulce!

 

PEŞTI Mai multă atenţie! Atât în ceea ce priveşte relaţiile tale sentimentale, sau cele de la serviciu, dar şi atenţia care trebuie s-o acorzi alimentaţiei corecte sănătoase, meselor la ore fixe. Se pare că şi promisiunile primăverii sunt relativ aproape. Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Ai ocazia sa-ţi faci ceva invidii in plus, daca vei relata cu lux de amanunte, in cercul prietenilor, ce ai mai citit în ultimul timp. Păstrează-ţi calmul şi umorul mai ales în relaţiile de familie. Veşti bune de departe. Nu cheltui mai mult decât ţi se pare rezonabil.  Nu întotdeauna un preţ mare înseamnă şi o calitate bună.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: