Editura Evenimentul si Capital

Zodia Vărsătorului de Apă. Descriere, tipuri umane, aspect, compatibilități, domenii etc. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 10157 Vizualizari

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, cinci ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

1 februarie

Horoscop Pe 1 februarie s-au născut John Ford, Boris Elţîn, Clark Gable, Claude Francois, Ştefan Luchian, Petru Popescu, Nicolae Breban, Aurel Calotă, I.M. Ştefan, Lucian Grigorescu, Oscar Lemnaru.

Horoscop Sinaxar, în calendarul creştin-ortodox este Înaintea-prăznuirii Întâmpinării Domnului. Sfântul Trifon, din părţile Frigiei, Sfintele Perpetua şi Felicitas.

Luna februarie, anul acesta, începe vinerea, în zi de post. În vechi calendare, almanahuri, în ”Farmer’s Almanac” se spune că, în astfel de cazuri, se ”întoarce iarna”. Să vedem ce spune mâine, pe 2 februarie, maramota Phil din Punxsutawney, Pennsylvania, SUA!

Tradiţional, în „Kalendar” februarie începe cu prima zi, din un alt ciclu de trei zile, numit Martinii de iarnă, zi care nu este dedicată marelui plantigrad, ursul, care încă mai hiberneză câteva săptămâni, ci, din nou, lupilor.

În calendarul păstoral Sf. Trif este asimilat deseori cu Lupul Şchiop. Pentru că şi Sfântu este betegit – i s-a tăiat nasul, pentru că a fost necuvincios şi a întors-o pe Maica Domnului din drum. De aceea, în popor se spune că Sfântul era cam nebun la cap. În toate culturile nebunia, cu palierul superior ”nebun întru Domnul”, a trezit respectul, pentru că ”nebunii spun adevărul”! Gândirea populară este la fel ca la jocul acela vechi pe calculator, care se numea „Lemmings”. Sf. Trif este un „opritor” care o întoarce din drum pe Maica Domnului!

În această istorie găsim experienţa plină de amărăciune a omului de rând, a poporului umilit. Chiar şi atunci când avea dreptate şi făcea un lucru bun, amărâtul din popor era pedepsit pentru că nu s-a purtat cum trebuie. Nimic nou sub soare!

În calendarul agricol ziua de 1 februarie este, mai bine zis era, foarte importantă. Sf. Trifon i se conferă puteri asupra „goangelor”, insectelor dăunătoare. Dar, în primul rând este, mai bine zis a fost, o sărbătoare a viticultorilor, a viţei de vie.

Sub acest aspect Sf. Trifon este ecoul, poate chiar urmaşul zeului Dionysos, fiul marelui Zeus şi a frumoasei, dar muritoarei Semele. Obiceiurile practicate demult sunt, probabil, cele ale micilor Mistere Eleusis.

Robotizarea, industrializare şi chimizarea agriculturii, viticulturii etc au salvat, poate, de la foamete, milioane de oameni. Dar aceste nobile îndeletniciri şi-au pierdut „sufletul”. Obiceiurile, practicile apotropaice s-au uitat, nu se mai practică. Alimentele și-au pierdut specificitatea, nu mai au gust!

Am decelat, în corespondența domniilor voastre, dorința aproape unanimă de a publica zodiile în varianta lui Dom’ Profesor, adică a mea. Am publicat câteva pâna acum. Nu, nu am lăsat treaba neterminată, ci de acum, la fiecare întâi de lună o să public zodia respectivă. Cunoște-te pe tine însuți, este prima poruncă a lui Aristotel. Iar zodiile sunt un instrument de autocunoaștere, departe de a fi perfect.

Zodiile descriu un tip uman. Statistic, după curba lui Bernoulli. Astfel, cam 33% dintre cei născuți în zodia respectivă se recunosc în foarte mare măsură în descrierea zodiei respective. 33% se recunosc, în general, dar, sunt unele lucruri care nu se potrivesc. 30% declară că se recunosc în mică măsură, iar 4% nu se recunosc deloc.

Aceste procente se aplică și la horoscopul anual, lunar, săptămânal sau zilnic, cam 66% găsește horoscopul util și folositor, ”se potrivește” iar restul în mai mică măsură, sau deloc.

Iată, așa cum v-am promis, Zodia Vărsătorului de Apă, un semn de aer:

VĂRSĂTORUL (Aquarius) 21 ianuarie - 19 februarie

Semn de aer, masculin, fix.

Este domiciliul tradiţional diurn al lui Saturn şi, din timpurile moderne și al lui Uranus. Soarele este în exil.

Primul decan, 21-30 ianuarie, este guvernat de Venus: pericol de boală în prima lună a vieţii; natură superioară, respectuoasă, artistică; succes în ţări străine; bogăţie prin imobile; cunoştinţe deosebite, aptitudini inventive; tendinţe spre progres. Este decanul originalităţii.

Al doilea decan, 31 ianuarie - 9 februarie, este domeniul lui Mercur: bunătate de caracter; independenţă, asimilare, obiceiuri bune, voiajuri astrale sau în lumea hiperfizică; obţinerea de informaţii din surse invizibile; imaginaţie inepuizabilă. Decanul inspiraţiei.

Al treilea decan, 10-19 februarie, este guvernat de Lună: maladii infantile; unele perturbări ale vederii; fatalism, melancolie, căsătorie din alte motive decît cele sentimentale. Este decanul represiunii dorinţelor.

Semnul Vărsătorului este diurn, de ascensiune scurtă şi oblică, condamnat, pozitiv, meridional, uman, sălbatic, steril, violent, periculos, debil, de spirit superior şi de ştiinţă, de iarnă, malefic.

Gu sau Mulgula, Vărsătorul, reprezenta “marele om”, constelaţia lui Ghilgameş, erou devenit Hercule la greci. “Purtătorul de apă” aminteşte şi de una din cele douăsprezece isprăvi ale lui Hercule.

Zeul Hapi, purtînd două amfore cu apă era simbol antic al rîului Nil, iar în Babilon, zeul Ea era uneori numit zeul izvoarelor.

Caracteristici pozitive: umanism, independenţă, prietenie, originalitate, loialitate; nativul(a) are un spirit inventiv înclinat spre activitatea intelectuală şi progres.

Caracteristici negative: excentritatea, lipsa de tact, răzvrătirea; perversiunea, instabilitatea, încăpăţînarea.

Tipul uman evoluat, are o extraordinară lărgire a vederii. El este deschis oricăror cunoştinţe, fără prejudecăţi sau superstiţii de orice fel. Tradiţia, obiceiurile, autoritatea - nu îl influenţează. Cînd se află în faţa unei norme prestabilite, el o priveşte cu calm şi seninătate, uneori chiar cu prietenie şi interes; în nici un caz, nu se va întoarce de pe drumul său în căutarea adevărului. Calea sa nu este nici militantă, nici agresivă. El aşteaptă; cu cât aşteptarea este mai lungă, cu atît el realizează dificultatea atingerii certitudinii; de aici trage concluzia că este prematur să condamni orice teorie, şi că în urmărirea adevărului pot exista mai multe alternative. “Care este adevărul despre...?” este întrebarea pe care o pune adesea un nativ din Vărsător. “La ce foloseşte...?” nu intră în vederile sale. În general are un caracter simpatic şi plăcut. Dar păstrează întotdeauna o anumită distanţă: Vărsătorul este gata mereu să ajute, dar o va face rămînînd personal detaşat. Independenţa personală este de o enormă importanţă pentru el şi este capabil de mari sacrificii - chiar renunţînd la relaţii intime. Adesea, urmăreşte un ideal inaccesibil: el vede totul “în mare” şi nu dă atenţie detaliilor. Tonalitatea zodiacală accentuează spiritul inventiv al nativului, capacitatea sa de a face faţă unor situaţii noi şi neaşteptate şi de a le întoarce în avantajul său.

Stilul său de gândire este raţional, inteligent şi intuitiv - uneori fiind înaintea timpului în care trăieşte. Gîndirea sa este ştiinţifică, în fond: el rezolvă problemele analizîndu-le cu metodă şi logică.

Tipul uman rudimentar, conform statisticilor istorice, se întîlneşte destul de rar pentru semnul Vărsătorului. Dar, există! Defectul principal al Vărsătorului este lipsa de eficienţă. Nativul este înclinat să piardă timp şi energie, visînd sau cercetînd fără rost, pierzînd astfel cele mai bune posibilităţi din viaţă. Vărsătorul rudimentar are, în general, o putere de concentrare insuficientă, memoria îi este mai lentă, iar uneori chiar deficientă. Detaliile importante sînt uitate, iar activitatea suferă din această cauză. Este acuzat în mod frecvent de o anumită laşitate morală şi fizică; aceasta din cauza căutării păcii, a situaţiilor liniştite cu orice preţ. Vărsătorul rudimentar poate începe o luptă pentru a susţine ceea ce i se pare a fi un adevăr important, sau în apărarea celor mai slabi; dar o face cu atîta lipsă de tact şi strategie, încît pare de la început învins. El nu are resursele necesare de argumentare şi de aceea caută sprijinul prietenilor, un belicos Berbec sau un Geamăn bun de gură, care îl ajută să pulverizeaze inamicii. Prin comportamentul lui, mai ales din cauza influenţei planetei Uranus, prin excentricităţi, surprinde şi ultragiază sentimentele prietenilor şi ale familiei.

Aspectul fizic. Vărsătorul este o persoană bine făcută, robustă, sănătoasă, mai mult înaltă, cu o faţă delicată, ovală, deschisă, dacă nu chiar palidă, ochii căprui, părul blond mătăsos, o persoană plăcută.

- prima faţetă, 1-5 grade, (21-25 ianuarie): persoană înaltă, figură lungă, picioare şi mîini lungi, păr negru, gură mare, nas roman, ochi de culoare întunecată;

- a doua faţetă, 6-10 grade, (26-30 ianuarie): arată o persoană nu aşa de înaltă ca cea precedentă, mai slabă, faţa sangvină, pielea aspră, tenul castaniu închis, faţă prelungă, gura şi nasul mari;

- a treia faţetă, 11-15 grade, (31 ianuarie - 4 februarie): denotă o persoană înaltă, zveltă, subţire, faţa ascuţită, frunte înaltă, ten congestionat, bărbie ascuţită, păr cîrlionţat;

- a patra faţetă, 16-20 grade, (5-9 februarie): persoană de statură medie, tenul deschis, faţa rotundă, gura largă, nările pronunţate, părul castaniu, braţele şi picioarele scurte; un semn pe faţă;

- a cincea faţetă, 21-25 grade, (10-14 februarie): persoană plăcută, faţa ascuţită, nasul lung, fruntea înclinată, pomeţii pronunţaţi, maxilarul inferior atîrnînd, aparenţă melancolică;

- a şasea faţetă, 26-30 grade, (15-19 februarie): denotă o persoană drăguţă, statură medie, ten frumos, faţă rotundă, păr de culoare deschisă.

Profesiuni şi meserii. Ocupaţia nativului din zodia Vărsătorului trebuie să cuprindă originalitate, independenţă şi să fie legată într-un fel sau altul de ştiinţă sau tehnică. O activitate monotonă îl va plictisi şi îl va face ineficient. Vărsătorul este născut om de ştiinţă şi este adesea implicat în domenii moderne, foarte noi cum ar fi: zborurile spaţiale, biochimia, bionica, electronica, computere etc.

Om de ştiinţă, cercetător, profesor, arheolog, muncitor industrial, inventator; o carieră în forţele aeriene sau navale ca specialist tehnic, inginer, mai ales în radio şi televiziune; activităţi umanitare sub steagul diverselor cauze benefice. Vărsătorul îşi utilizează timpul liber pentru diverse pasiuni, sau să învăţe să zboare sau să organizeze săpături arheologice şi căuări de comori. Interesul pentru mări şi oceane îi ocupă perioada de vară. Fotografia şi pescuitul sînt alte îndeletniciri plăcute de nativ.

Dragostea. Vărsătorul(ea) căsătorit(ă) are nevoie de un considerabil spaţiu de manevră, de un grad de independenţă ridicat, chiar dacă există copii mici în familie. Partenerul de viaţă trebuie să înţeleagă şi să tolereze această caracteristică - în caz contrar, Vărsătorul se va simţi ca într-o cuşcă.

Vărsătorul este loial şi credincios în dragoste, dar natura sa rece, lipsită de pasiune, poate fi adesea o sursă de conflicte. Totuşi, căsătoria Vărsătorului este, deseori, foarte stabilă.

Doamna Vărsătoare găseşte ciudată legătura cu un Berbec, dar foarte puternică cu un Taur. Va rămîne prietenă bună cu un nativ din Gemeni, în schimb nu se va înţelege cu un Rac. Un bărbat din Leu îi face viaţa dificilă, iar unul din Fecioară pare a pescui în ape tulburi. Cu un bărbat din Balanţă relaţia este minunată, spune semnul roşu din zodiac, iar cu un Scorpion sau cu un Săgetător dragostea este oscilantă, cu certuri şi împăcări succesive. Cu un Capricorn apare al doilea semn roşu: fantastic. Un nativ din aceeaşi zodie a Vărsătorului îi poate oferi înţelegere şi se poate încheia un acord surprinzător, dar unul din Peşti îi cere prea multă afecţiune.

Domnul născut în zodia Vărsătorului va găsi că relaţia cu o nativă din Berbec este plăcută şi veselă, în schimb pe o frumoasă din zodia Taurului o va găsi prea inflexibilă; o fată din Gemeni îi va aduce o fericire calmă. Zodia Racului nu se potriveşte cu zodia Vărsătorului. O Leoaică va fi amuzantă aproape întotdeauna, pînă cînd nu-şi va scoate ghearele. Nici o armonie în relaţiile cu o Fecioară. Se pare că o nativă din Balanţă oferă acordul suprem. Cu nativele din Scorpion, Săgetător şi Capricorn relaţiile sînt greoaie, se înregistrează numeroase conflicte, complicaţii şi pentru a se înţelege sînt necesare eforturi mari. Acelaşi acord cu o cozodiacală. Relaţia cu o nativă din zodia Peştelui poate face să curgă multe lacrimi.

Părintele Vărsător va dori ca şi copiii lui să fie la fel de independenţi ca el însuşi. Va da copiilor cea mai modernă educaţie, sprijinită de ultima tehnică. Discută multe probleme cu copiii, menţinînd mai tot timpul un contact strîns. Este prietenos cu copiii, raţional şi blînd. Va face tot posibilul să cumpere pentru copilul său ultima creaţie ştiinţifică, probabil un computer personal superperformat, sau o tabletă nemaipomeniă. Cu toate acestea, ceva lipseşte între el şi copil!

Copilul trebuie încurajat să-şi dezvolte inventivitatea naturală. Jocuri mecanice, seturi de chimie sau optică îl vor atrage foarte mult, la fel ca şi cărţile despre ştiinţă, tehnică jocuri pe computer. Este talentat, dar va găsi în artă căi mai deosebite: dacă îi place muzica, va dori de exemplu să cînte la un instrument neobişnuit: naiul, sau harpa.

La şcoală va învăţa bine, mai ales la materiile legate de ştiinţă şi tehnică. Tendinţa sa de a fi indisciplinat poate fi corectată prin explicarea superiorităţii organizării şi a metodei - copilul Vărsător înţelege aproape orice.

Viorica Dancila schimba din temelii PSD-ul! Planul SURPRINZATOR, dupa condamnarea lui Dragnea

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI