Românii care beneficiază de zilele libere legale vor avea oportunitatea unei minivacanțe în curând. Și asta pentru că data de 1 iunie, Ziua Copilului, cade într-o zi de marți. Astfel, se va putea face o legătură cu 31 mai pentru a beneficia de mai multe zile libere. Împreună cu weekendul 29-30 mai, românii vor intra într-o nouă minivacanță pe durata a patru zile.

Ziua Adormirii Maicii Domnului cade duminica

De asemenea, în luna mai, următoarele zile de sărbătoare legale vor fi cele de Rusalii, datele de 20 si 21 iunie, una dintre acestea căzând în weekend. În aceste condiții, vor fi libere zilele de 20 și 21 iunie, una într-o zi de duminică, iar cealaltă într-o zi de luni. Pe de altă parte, ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, cade duminica, așadar ziua era liberă oricum.

Apoi, data de 30 noiembrie, atunci când este sărbătorit Sfântul Andrei, cade într-o zi marți şi este urmată de Ziua Națională a României, pe 1 decembrie. Atunci se va putea face punte cu 29 noiembrie plus weekendul pentru o minivacanță de cinci zile.

Zilele de 25 și 26 decembrie sunt sâmbătă și duminică. Anul viitor, 1 mai și prima zi de Crăciun vor pica în weekend

Legat de sărbătorile de iarnă, calculele zilelor libere arată astfel: zilele de 25 și 26 decembrie sunt sâmbătă și duminică. Situația este asemănătoare și pentru 1 și 2 ianuarie 2022. Anul viitor, din cele 15 zile de sărbătoare legală, șase vor fi în weekend și nouă în timpul săptămânii. Anul viitor, 1 mai și prima zi de Crăciun vor pica în weekend. De sărbătorile legale, angajaţii romani pot beneficia de zile libere plătite de către stat.

Angajaţii din spitale sau din unitățile de alimentație publică, transport, sectoare care nu îşi pot întrerupe în totalitate activitatea, vor trebui să lucreze de sărbătorile legale. Dar, în compensație, au dreptul să primească alte libere, în următoarele 30 de zile.