Când am putea resimți primele efecte ale crizei economice. Ce ne așteaptă în 2024

Când am putea resimți primele efecte ale crizei economice. Ce ne așteaptă în 2024 Sursă: Jillian Cain | Dreamstime.com

Începutul lui 2024 ar putea să fie unul crunt pentru români spun specialiștii. Facturile, dar și măsurile Guvernului sunt doar câteva dintre îngrijorările pe care românii ar trebui să le aibă.

O primă măsură care ar trebui să îi îngrijoreze pe români este cea legată de prețul apartamentelor. Guvernul își dorește să crească taxele, astfel că apartamentele ar urma să se scumpească.

Câteva mii de euro ar trebui să fie adăugate la fiecare casă sau apartament de la 1 ianuarie. Asta în contextul în care creditele băncilor nu se vor ieftini, din contră, spun specialiștii. Acest lucru va duce la o scădere masivă a puterii de cumpărare pe sectorul imobiliar.

Experții spun că acest lucru poate declanșa un blocaj și evident să ducă la o prăbușire a pieței. Pe de altă parte prețurile la multe produse, printre care și cele alimentare BIO, vor crește tot de la 1 ianuarie. Acest lucru înseamnă că și prețul la multe servicii va avea aceiași soartă. Cât despre facturile din această iarnă, speranța românilor este în vreme.

Ne puteți urmări și pe Google News

7 din 10 români sunt preocupați de criza economică

Asta pentru că dacă va fi o iarnă blândă atunci și consumul la gaze va fi unul mai mic. Dacă va fi invers, atunci românii își mai pot trece o problemă pe listă. Toate aceste lucruri vin în contextul în care nu se preconizează creșteri salariale. Acest lucru înseamnă o scădere a puterii de cumpărare și evident trai mult mai greu pentru români.

Potrivit unui studiu publicat în luna iulie 7 din 10 români sunt preocupați de criza economică. Aceștia au precizat că inflația și războiul din Ucraina sunt pricipalele îngrijorări atunci când vine vorba despre economie. Mai ales că evoluția inflației de la începutul anului a afectat deja pe jumătate dintre români intervievați. Iar cei care au venituri mici și cei din mediul rural au fost afectați în mai mare măsură.

HSBC Asset Management a făcut o estimare care arată că SUA va intra în recesiune la sfârșitul lui 2023. Aceiași companie a explicat că cel mai probabil în Europa va intra în recesiune în 2024.