Găurile negre, detaliu uluitor. Studiul care a scos la iveală ce nu se știa până acum

Găurile negre, detaliu uluitor. Studiul care a scos la iveală ce nu se știa până acum

Cercetătorii au pus cap la cap date importante legate de găurile negre, ajungând la o concluzie șocantă pentru omenire.Conform descoperirii, găurile negre pot absorbi materia mult mai repede decât se știa

Universul și elementele care îl alcătuiesc a constituit mereu o preocupare pentru om. De departe, găurile negre au reprezentat unul dintre cele mai captivante aspecte în acest sens. De-a lungul anilor, numeroase studii legate de acestea au fost realizate de oamenii de știință.  Cel mai recent a scos însă la iveală un aspect total neașteptat. Cercetătorii au ajuns la concluzia că materia este absorbită diferit de cum se știa până acum prin prisma acestora.

Găurile negre absorb materia cu o viteză uluitoare

Găurile negre sunt reprezentate de puncte în spațiu care au o densitate uriașă. Datorită acestui fapt, acestea pot crea o atracție gravitațională extrem de puternică. Se crede că inclusiv lumina poate fi atrasă și absorbită imediat de acestea.

Găurile negre pot fi văzute doar cu instrumente laboriase precum telescopul spațial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studiul asupra acestor elemente din Univers nu s-a oprit de-a lungul anilor. Astfel că, cea mai recentă analiză a oamenilor de știință a scos la iveală un aspect necunoscut până acum. Se pare că găurile negre pot absorbi materia mult mai repede decât se credea până acum.

O echipă de astrofizicieni a ajuns la concluzia că aceste elemente absorb materia cu o astfel de viteză din cauza fluctuațiilor discurilor de gaze și praf.

Anunțul a fost făcut public de către Universitatea Northwestern din SUA.

"Calculele noastre au arătat că partea interioară a discului de gaz și praf din jurul găurii negre este distrusă în mod constant și apoi completată cu materie din jumătatea sa exterioară. Acest proces ar putea explica acele variații bruște ale puterii luminiscenței unor quasari, care nu pot fi explicate cu ajutorul teoriei clasice a acreției" a precizat unul dintre coordonatorii studiului.

Detaliul șocant despre găurile negre. Studiul care a scos la iveală ce nu se știa până acum

Sursa: wikipedia

Echipa de astrofizicieni cerceta structura discurilor de gaz și praf din jurul găurilor negre. Conform cercetătorilor, aceste aglomerări sunt gigantice în jurul găurilor supermasive. De asemenea și cele de masă stelară conțin la fel de multă materie de acest gen.

Până acum, oamenii de știință susțineau că găurile negre absorb materia într-un proces treptat. Noile concluzii arata că orice obiect aflat în rotație, poate răsuci și spațiul de care este înconjurat. Procedeul este denumit de atrofizicieni drept Lense-Thrring.

"Dacă masa și densitatea obiectului este suficient de mare, acest efect va face ca orbitele și axele de rotație ale oricăror corpuri și particule care se mișcă în jurul acestui centru de masă să se "clatine", a mai precizat cercetătorul.

Oamenii de știință au specificat și că găurile negre nu "călătoresc în spațiu", așa cum unii specialiști susțineau până acum.