Când la vârsta de 7 ani, a câștigat medalia de argint la sărituri la campionatele naționale, fiind pe locul 2 din cei 140 de sportivi legitimați la acea vreme la clubul Dinamo, a știut că sportul de performanță este viitorul său. Momentele dificile din formarea sa ca sportiv de performanță nu l-au făcut să renunțe la visul său, ba dimpotrivă, i-au dat aripi. "Am avut momente foarte grele. Eram mereu plecat de acasă iar de multe ori eram nevoit să iau singur decizii, după cum credeam eu că este bine. Așa am realizat că sportul te învață de mic cum să cerni lucrurile ce te pun la încercare. Sufeream cumplit când luam bătaie în sală de la antrenori și nu puteam să spunem nimic acasă pentru că exista riscul să te dea afară indiferent cât de bun erai. Era groaznic și când luam bătaie de la colegii mai mari ca noi sau când trebuie să participă la glumele lor. Și aici, trebuia să stai cuminte, pentru că altfel cădeai în dizgrație și era mai rău", povestește Florin Neby. Însă, de departe cel mai dificil moment din viața sa, a fost acela când a fost forțat să renunțe la gimnastica artistică. "Ulterior, s-a dovedit a fi cea mai bună decizie din viața mea, pentru că la gimnastica aerobică au venit și rezultatele", concluzionează Neby, în al cărui palmares se numără aproximativ 50 de medalii, dintre care 7 la Campionatele Europene și Mondiale de Gimnastică Aerobică.

"De la 14 până la 21 de ani, veneam doar 2 săptămâni pe an acasă. O săptămână vara și o altă săptămână, iarna, de sărbatori. Ciudat a fost că mi-a luat foarte mult timp să ma adaptez cu viața de acasă, când am venit la lotul de seniori în București, perioadă în care aveam timp mai mult să stau cu ai mei. Ulterior, am decis să mă mut singur și am rezolvat problema", a mai mărturisit Florin Neby. "După Campionatele Mondiale din 2010, am hotărât să fac pasul către fitness. Aveam două opțiuni, ori merg la un club sportiv și antrenez grupe de copii care să facă performanță, ori mă îndrept către fitness, unde pot educa omul de rând să trăiască sănătos și să scape de surplusul de kilograme. M-am gândit că în sport, după cum se vede și astăzi ce se întâmplă, nu voi realiza nimic din ce mi-aș fi propus, așa ca am ales fitness-ul", a mai spus Florin.
Performanțele extraordinare ale lui Florin Neby, campion mondial și european la gimnastică aerobică, în prezent maestru emerit al sportului românesc, au fost pe deplin răsplătite în cadrul Galei Celebrităților 2016. După ce timp de 23 de ani a atins treptat cele mai înalte culmi în sportul de performanță, Florin Neby a hotărât să aducă o nouă viziune asupra antrenamentelor de fitness într-o locație spectaculoasă din zona Băneasa.