Evenimentul Zilei > Sport > Campionatul Mondial din Qatar. Neymar ar vrea să părăsească naționala Braziliei, după înfrângerea în fața Croației: „Am nevoie să mă gândesc”
Campionatul Mondial din Qatar. Neymar ar vrea să părăsească naționala Braziliei, după înfrângerea în fața Croației: „Am nevoie să mă gândesc”

Campionatul Mondial din Qatar. Neymar ar vrea să părăsească naționala Braziliei, după înfrângerea în fața Croației: „Am nevoie să mă gândesc”

Echipa naţională a Croaţiei a învins, vineri, reprezentativa Braziliei, scor 1-1 (4-2), la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar. Naționala Braziliei se număra printre favoritele Cupei Mondiale.

Imediat după meci, selecţionerul brazilian Tite, în funcţie din 2016, a anunţat că părăseşte Seleçao, vineri, după eliminarea în faţa Croaţiei, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. „Este dureros să pierzi. Plec în pace cu mine însumi. Ciclul se termină”, a spus tehnicianul în vârstă de 61 de ani, în funcţie din 2016.

Sub conducerea sa, selecţionata Auriverde a câştigat Copa America în 2019 şi a ajuns în finala aceluiaşi turneu în 2021.

Tite era sub contract cu Federaţia Braziliană (CBF) până la sfârşitul lunii.

Neymar, pe cale să renunțe și el

La rândul său, Neymar a declarat că nu este sigur că va mai juca din nou pentru naţionala Braziliei, după eliminarea de la Cupa Mondială în faţa Croaţiei.

„Am nevoie să mă gândesc, să analizez, să văd ce este mai bine pentru mine şi echipa naţională”, a spus el.

„Este foarte greu. Cred că azi este mai rău decât ceea ce am simţit la Cupa Mondială trecută (înfrângere 2-1 împotriva Belgiei în sferturile de finală). Să spun că s-a terminat, ar însemna să mă grăbesc, dar nu garantez 100% că mă voi întoarce. Să vedem ce se va întâmpla în viitor”, a adăugat atacantul în vârstă de 30 de ani, vizibil afectat de eliminarea echipei sale.

Coechipierul lui Neymar, Dani Alves, a declarat că se va retrage din echipa naţională, dar intenţionează să continue să joace la nivel de club. La rândul său, antrenorul Tite a indicat că părăseşte funcţia pe care o deţine din 2016.

Cotată drept favorită la câștigarea titlului mondial, Brazilia a fost trimisă acasă

Echipa națională din Brazilia era cotată cu prima șansă la obținerea titlului mondial la fotbal, pus în joc în Qatar. Un sondaj realizat printre 135 de analiști de piață din întreaga lume, specializați în fotbal, dădeau ca sigură victoria fotbaliștilor sud-americani. De asemenea, la casele de pariuri, Brazilia era favorită pentru câștigarea competiției care a început pe 20 noiembrie.

Conform cercetării, aproape 50% dintre analiștii chestionați au spus că se așteaptă la o victorie a Braziliei. Alți 30% au fost împărțiți între Franța și Argentina. Iar Germania, Anglia și Belgia au obținut scoruri sub 10%.

„Brazilia are o șansă mare de data aceasta, datorită profunzimii și variației din atac, împreună cu experiența lui Casemiro și a lui Thiago Silva în spate”, a declarat Garima Kapoor, economist la Elara Capital din Mumbai.

Cei care au mizat pe Brazilia au avut în vedere talentul jucătorilor săi, precum Neymar și Vinicius Jr, care au avut începuturi bune în sezonul cluburilor. Însă toate pariurile au fost date peste cap, Brazilia fiind trimisă acasă de Croația.