Evenimentul Zilei > Actualitate > Campionatul intern este o bombă cu ceas
Campionatul intern este o bombă cu ceas

Campionatul intern este o bombă cu ceas

Dintre cele 14 echipe ale Ligii I, opt cluburi au grave probleme financiare și riscă să nu poată duce acest sezon până la final

Campionatul intern scârțîie din toate încheieturile și riscă să intre în colaps, în plin sezon. Opt cluburi dintr-un total de 14 înscrise în campionat abia își mai duc zilele și riscă să ajungă la sapă de lemn.

În momentul de față, cele mai grave probleme le au Pandurii Târgu Jiu, CSM Poli Iași, ACS Poli Timișoara și ASA Târgu Mureș. Echipa gorjeană va rămâne fără cei mai importanți jucători, după ce conducătorii au fixat un plafon salarial de 1.000 de euro pe lună. Fotbaliștii au adunat restanțe salariale de 4-5 luni și din iarnă vor da bir cu fugiți. P a n d u r i i se află într- o situație critică, în condițiile în care echipa a participat în acest sezon în cupele europene.

Salarii reduse cu 30%

O altă reprezentată a Ligii I, în competițiile intercluburi, CSM Poli Iași, va miza, cât de curând, pe juniori. Primăria a redus finanțarea „alb-albaștrilor” și a anunțat că jucătorii vor avea salariile reduse cu câte 30%.

Majoritatea jucătorilor nu vor să accepte noile înțelegeri și își caută de lucru în altă parte. Chiar și Florin Prunea, președintele moldovenilor, e pe picior de plecare și a anunțat că nu este sigur că CSM va încheia campionatul. „În condițiile astea, prin ianuarie închidem totul”, a spus fostul internațional.

La Poli Timișoara și AS Tg. Mureș, criza nu mai este o noutate, iar cele două formații abia mai găsesc resurse pentru cheltuielile curente. Gaz Metan Mediaș este o echipă proaspăt intrată în insolvență, care nu va avea drept de a juca în cupele europene, cu toate că are șanse să se califice în play-off.

Concordia, antrenată de preparatorul fizic

Alte patru cluburi au mari probleme financiare și stau pe nisipuri mișcătoare: campioana Astra Giurgiu, care așteaptă banii cuveniți de la UEFA, pentru participarea în cupele europene, CFR Cluj, care trăiește la minima rezistență, și Concordia Chiajna, echipă care a ajuns să fie antrenată de preparatorul fizic, după concedierea lui Emil Săndoi.