Evenimentul Zilei > Actualitate > Campanie de screening mamar în rândul angajatelor de peste 40 de ani din Spitalul Municipal Timişoara. Rezultalele sunt îngrijorătoare
Campanie de screening mamar în rândul angajatelor de peste 40 de ani din Spitalul Municipal Timişoara. Rezultalele sunt îngrijorătoare

Campanie de screening mamar în rândul angajatelor de peste 40 de ani din Spitalul Municipal Timişoara. Rezultalele sunt îngrijorătoare

De la 1 octombrie a demarat un program de screening mamar în Spitalul Municipal din Timişoara. Până în prezent 73 de femei au fost în acest fel testate, arată portalul www.opiniatimisoarei.ro.

Au fost descoperite 39 de tumori benigne. În alte patru cazuri sunt doar suspiciuni, iar în trei situaţii suspiciunile sunt foarte aproape de a se transforma într-o realitate cruntă.

„Din cele 73 de mamografii care au fost făcute prin programul de screening, începând din 1 octombrie, 39 sunt tumori benigne, 4 suspecte şi 3 cu suspiciune înaltă.

Cele cu suspiciune înaltă şi suspectele vor beneficia mai departe de biopsie şi de stabilirea diagnosticului”, a declarat managerul Spitalului Municipal din Timişoara, Olimpia Oprea pentru ziarul “Opinia Timişoarei”.

Campania de testare se adresează femeilor de peste 40 de ani. Având în vedere aceste rezultate, autorităţile locale vor să extindă controlul în toate unităţile sanitare aflate în subordinea Primăriei şi Consiliului Local din Timişoara.