Evenimentul Zilei > Justitie > BREAKING NEWS! Călin Popescu Tăriceanu a fost ACHITAT
BREAKING NEWS! Călin Popescu Tăriceanu a fost ACHITAT

BREAKING NEWS! Călin Popescu Tăriceanu a fost ACHITAT

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au pronunţat, marţi, în ceea ce privește sentinţa în dosarul preşedintelelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Magistrații au decis achitarea lui Tăriceanu. La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au cerut o pedeapsă de trei de închisoare cu executare pentru Călin Popescu-Tăriceanu, susţinând, în faţa instanţei, că preşedintele Senatului, la fiecare ocazie, a făcut totală abstracţie de faptul că acuzaţiile sunt probate temeinic iar într-un „act de totală aroganţă” a venit cu tot felul de probe sau justificări pentru menţinerea propriei versiuni a relatărilor, ei considerând că acesta a avut „apărări puerile, nedemne de pregătirea superioară”.  

De asemenea, anchetatorul a arătat că "obligaţia de a fi onest îi este total străină lui Călin Popescu Tăriceanu". „Aşadar, apreciem că, dincolo de orice dubiu, rezultă săvârşirea faptei, astfel că cerem condamnarea sa la pedeapsa de trei ani de închisoare cu executare. Doar aşa se poate corecta comportamentul şi asigurarea rolului pedepsei. La stabilirea pedepsei şi cuantum aveţi în vedere complexitatea faptei şi impactul social produs de o astfel de faptă săvârşită de către un fost prim-ministru”, a spus reprezentantul DNA.

La rândul său, avocatul lui Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut magistraţilor să excludă procesele-verbale emise în baza mandatelor pe siguranţă naţională din perioada 2008 – 2014, precizând că nu au „relevanţă şi fundament”. Apărătorul a mai arătat că fapta de care este acuzat clientul său nu se bazează pe probe.