Fostul ministru al Afacerilor Externe a declarat că Tăriceanu se face vinovat de faptul că ALDE nu are un candidat propriu la alegerile prezidențiale, iar Mircea Diaconu, candidatul independent pe care îl susțin ALDE și Pro România, ar putea rămâne fără reprezentanți în secțiile de votare. În opinia fostului ministru de externe, liderul ALDE trebuie să își asume eșecul.

„Călin, iată că în final, culegi ce ai semănat: vânt și dezbinare. Orgoliul a fost mai important decât logica. M-ai dat afară și cu asta ai dizolvat grupul parlamentar. Tu ești responsabil pentru că ALDE nu are candidat, iar Mircea Diaconu rămâne fără reprezentanți în secțiile de votare. Ești liber să acționezi cum dorești, însă nu poți alege consecințele acțiunilor tale. Trebuie să-ți asumi eșecul”, a scris Teodor Meleșcanu, vineri, pe Facebook.

În ceea ce o privește pe Norica Nicolai, Meleșcanu este de părere că ea ar trebui să se pună de acord cu președintele ALDE: „Norica, draga mea colegă de lupte politice de peste 20 de ani, nu din cauza mea este dezavantajat candidatul susținut de ține. Poate te pui de acord cu domnul Călin Popescu Tăriceanu, să susțineți același neadevăr”, a scris Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu a fost exclus din ALDE după ce s-a aliat cu PSD pentru a obține funcția de președinte al Senatului, refuzând să treacă în opoziție.