Călătorii în Turcia, doar cu buletinul. Erdogan a semnat decretul pentru români

Călătorii în Turcia, doar cu buletinul. Erdogan a semnat decretul pentru români Sursa Foto: Arhiva EVZ

Cetățenii români vor putea călători în Turcia doar cu buletinul. Conform unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan, aceștia nu vor mai fi nevoiți să prezinte alte documente la punctele de trecere a frontierei. Decretul a fost deja publicat în Monitorul Oficial al Turciei.

Românii pot călători în Turcia doar cu buletinul

Erdogan a semnat decretul cu ocazia vizitei premierului român Marcel Ciolacu în Turcia. Luni, șeful Executivului a fost primit pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţii autorităţilor din Ankara.

Marcel Ciolacu a fost așteptat de ministrul Agriculturii şi Pădurilor, viceguvernatorul Provinciei Ankara şi de viceprimarul municipalităţii Ankarei.

Erdogan, turcia

Erdogan. Sursa Foto- Dreamstime

Cetățenii români, scutiți de vize pentru tranzitare în acest stat

„Cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și tranzitare în Turcia, cu o ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile, în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională”, prevede decretul semnat de președintele turc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turcia, destinație aflată în topul preferințelor românilor

Turcia se numără printre destinațiile favorite ale românilor. Anul trecut, acest stat a primit 56,7 milioane de turiști, înregistrând o creștere de 10% față de anul 2022. Drept dovadă, veniturile din turism ale acestui stat au crescut cu 17%, conform Ministerului Turc al Culturii și Turismului.

turcia, turism

Sursa foto: Pixabay

Anul trecut, numărul turiștilor români care au mers în vacanță în Turcia a crescut cu 11.67% față de 2022. Conform Autorității pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA), țara  a primit 999.005 români. În urmă cu doi ani,  numărul acestora era de 886.555.

În 2023, majoritatea turiștilor au ales să petreacă un sejur în Antalya, Bodrum, Marmaris, Fethiye. De asemenea, Istanbul este una dintre capitalele vizitate de mulți români, inclusiv în sezonul rece.

Până la finalul acestui an, autoritățile din această țară vor să atragă 60 de milioane de turiști și să genereze venituri de peste 60 de miliarde de dolari.