Evenimentul Zilei > Social > CĂLĂTORIA SPAȚIALĂ pentru pământeni nu mai este science-fiction. RACHETA care poate ajunge ORIUNDE în lume în câteva minute
CĂLĂTORIA SPAȚIALĂ pentru pământeni nu mai este science-fiction. RACHETA care poate ajunge ORIUNDE în lume în câteva minute

CĂLĂTORIA SPAȚIALĂ pentru pământeni nu mai este science-fiction. RACHETA care poate ajunge ORIUNDE în lume în câteva minute

Un zbor dintr-un colț în celălalt al lumii, de exemplu din New York, SUA, până în Shanghai, China, durează 15 ore. Un proiect ambițios vrea să reducă radical durata zborului și să te trimită într-o cursă în jurul lumii în mai puțin de o oră.

Compania de explorare spațială SpaceX, fondată de miliardarul Elon Musk, vrea să folosească cea mai mare rachetă construită până acum pentru a transporta o persoană oriunde pe glob în mai puțin de o oră, potrivit The Sun.

 

 

Planul ar putea funcționa pe baza modelului aceleiași rachete pe care Musk vrea să o folosească pentru a trimite oameni pe planeta Marte.

Astfel, zborul New York – Shanghai ar putea ajunge la o durată de doar 39 de minute.

Ideea care pare nebunească, dar „se va întâmpla cu siguranță”, conform directorului de operațiuni al companiei SpaceX, Gwynne Shotwell.

„Asta ar fi practic călătorie în spațiu pentru pământeni. Nu mai am răbdare!”, a spus ea, în timpul unei conferințe TED, moderată de Chris Anderson.

Ideea companiei este să transporte cel puțin 100 de pasageri per zbor în racheta extraordinar de puternică pe care Musk o numește BFR, care ar avea lungimea de două ori și jumătate mai mare decât aparatul folosit de companie în februarie pentru a ajunge spre Marte.