Evenimentul Zilei > Actualitate > Cadavrul unui turist dispărut în Delta Dunării, adus de curenţii marini la Costineşti. E imposibil, spun specialiştii
Cadavrul unui turist dispărut în Delta Dunării, adus de curenţii marini la Costineşti. E imposibil, spun specialiştii

Cadavrul unui turist dispărut în Delta Dunării, adus de curenţii marini la Costineşti. E imposibil, spun specialiştii

Poliţiştii constănţeni au reuşit să identifice cadavrul unui bărbat găsit, sâmbătă, pe plaja din Costineşti, fiind vorba de un turist dispărut în data de 18 august în zona de vărsare a fluviului Dunărea în mare, la Sfântu Gheorghe, judeţul Tulcea.

Poliţia din Costineşti informa că, sâmbătă, la orele 8,00, pe plaja din zona Epava a staţiunii, valurile au adus la ţărmul mării cadavrul unei persone de sex masculin. “Cadavru se afla în stare de descompunere, fiind al unui bărbat cu identitate necunoscută, cu înălțimea de 1,80 m., aprox. 35 ani, calviţie frontală,  greutate aprox. 100 kg., îmbrăcat cu o pereche de pantaloni scurți de culoare roșie, fară bunuri sau valori asupra sa.La mâna dreaptă bărbatul avea două brăţări din material textil cu inscripțiile “Camper “ și “Electric Castre 2015”.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din Costineşti cadavrul a fost, astăzi, identificat cu ajutorul familiei. Bărbatul, Nicu D. de 35 de ani din Turnu Severin fusese dat dispărut de către fratele său cu care fusese în vacanţă la Sfântu Gheorghe în Delta Dunării. În data de 18 august, el ar fi intrat să se scalde în zona de vărsare a fluviului Dunării în mare. Poliţia de frontieră l-a dat imediat în urmărie. Fratele său, care a venit la Costineşti, chemat de poliţie, l-a recunoscut după cele două brăţări şi alte semne particulare.

Directorul Institutului Naţional  de Cercetare şi Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”, Simion Nicolaev, crede însă este puţin probabil ca un cadavru să fi fost adus de curenţii marini, într-un timp atât de scurt, la Costineşti. “Sunt, e adevărat, curenţii de la nord la sud dar distanţa e prea mare, cel puţin 160 de kilometri. Şi să fie împins cu o asemenea viteză, în doar trei zile, ar fi un caz ieşit din comun, eu nu văd posibil aşa ceva. ” a declarat prof dr Simion Nicolaev pentru EVZ.

Poliţiştii constănţeni au identificat şi un al doilea cadavru, găsit tot sâmbătă, la Neptun. Este un bărbat de 36 de ani, din Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, care s-a înecat în apele mării, în staţiune.