Evenimentul Zilei > Social > Adrian Câciu recunoaște că „nu este o creştere de pensii” majorarea promisă. Cu cât se indexează pensiile militarilor
Adrian Câciu recunoaște că „nu este o creştere de pensii” majorarea promisă. Cu cât se indexează pensiile militarilor

Adrian Câciu recunoaște că „nu este o creştere de pensii” majorarea promisă. Cu cât se indexează pensiile militarilor

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat că toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%. El a mai spus că majorarea pensiilor nu este, de fapt, o creștere, ci cel mult o recuperare, din cauza inflației foarte mari.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat că toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%, apoi „se va veni cu o indexare suplimentară, astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus”. Cu toate astea, el a declarat că nu va fi o majorare.

„Practic este o indexare, aici este şi un element de noutate pentru că ordonanţa este în transparenţă decizională şi chiar vreau să specific ce a apărut nou faţă de ceea ce este în ordonanţă. Pensiile militarilor vor fi indexate cu 5,1%, toate pensiile militare. Apoi, în funcţie de nivelul pensiei, pe acele plafoane, se va veni cu o indexare suplimentară astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus. Nu va depăşi creşterea celei mai mici pensii 12,5% astfel încât să se menţină în similaritate cu ceea ce facem pentru sistemul public de pensii”, a spus Adrian Câciu, luni, la Antena 3 CNN.

Cea mai mare creștere a punctului de pensie

Câciu a declarat că punctul de pensie va fi mărit, la începutul lunii ianuarie cu 12,5%.„Aş menţiona că este o creştere nominală de 199 lei a punctului de pensie. (…) E o recuperare, până la urmă nu este o creştere de pensii în momentul acesta pentru că avem o inflaţie foarte mare. Dar la nivelul nominal e cea mai mare creştere a punctului de pensie de când există sistemul public de pensii”, a mai explicat Câciu.

Sursa foto: gov.ro

Și veteranii vor beneficia de o actualizare de 30%. „O actualizare la veterani cu 30%. Avem o actualizare a indemnizaţiilor pentru veterani. Mi se pare o reparaţie care trebuia făcută”, a mai spus ministrul PSD.

Ministrul a mai anunțat că autoritățile vor lua măsuri și că vor ajuta pensionarii care au fost afectați de scumpiri și facturi. „Găsim o soluție astfel încât cei care au fost loviți puternic, pentru că ei trebuie sprijiniți și în criză, de altfel, sprijinul trebuie să vină foarte țintit, așa cum și pentru economie dăm un sprijin țintit și am spus că îl vom duce către investițiile în producție”, a mai spus ministrul Câciu.