Editura Evenimentul si Capital

Cabral Ibaka și Dani Oțil: ,,Motocicliștii există în trafic”

Polițiștii au început campania „Motocicliștii există în trafic”
Autor: | | 4 Comentarii | 376 Vizualizari

Un tânăr cu privirea tristă și pătrunzătoare pare să-și amintească vremurile când era copil și putea conduce o biicletă, apoi o motocicletă. Sunetul unei frâne te face să tresari și apoi apar imaginile când tânărul este întins pe jos, căzut de pe motocicletă, cu o gheată scoasă din picior. Bărbatul este într-un scaun cu rotile ținând în mână casca de motociclist. ,,Motocicliștii există în trafic”- campanie de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați motocicliști, desfășurată în perioada martie – octombrie a.c.

Poliția Română a lansat, astăzi, campania ,,Motocicliștii există în trafic”. Este inițiată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliția Română, în parteneriat cu Asociația Free Riders și se derulează în perioada 12 martie – 31 octombrie a.c., în municipiul București și în județele Argeş, Bacău, Constanţa, Sibiu şi Vâlcea.

„Activitatea urmărește informarea șoferilor și a motocicliștilor pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați motocicliști, precum și creșterea gradului de responsabilitate în trafic a motocicliștilor.

Pe parcursul celor opt luni, polițiștii vor desfășura acțiuni în trafic pentru conștientizarea șoferilor că pe stradă circulă și motocicliști, cărora trebuie să le acorde mai multă atenție, dar și pentru informarea motocicliștilor pentru adoptarea unei conduite rutiere preventive”, se arată într-un comunicat al Poliția Română.

Activitatea de astăzi a fost susținută de directorul Direcției Rutiere, comisar-șef de poliție Florentin Brăcea, comisar-șef de poliție Amalia Constantinescu, specialist în prevenirea criminalității din cadrul Poliției Române, domnul Ioan Alexe, președintele Federației Române de Motociclism și domnul Cosmin Olaru, reprezentant al Asociației Free Riders.

De asemenea, campania beneficiază de sprijinul lui Cabral Ibaka și Dani Oțil.

Totodată, pentru promovarea mesajului campaniei de informare a fost realizat un clip video (poate fi găsit pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române: Facebook.com/Politia Romana - www.politiaromana.ro), precum și mai multe materiale informative care vor fi folosite în trafic, respectiv bannere, CD-uri și smart flyere care se lipesc pe oglinda stângă a autoturismelor, astfel încât să atenţioneze conducătorii auto că în trafic există şi motociclişti.

RECOMANDĂRI PENTRU MOTOCICLIŞTI

Păstraţi contactul vizual - nu presupuneți că vă văd ceilalţi. Încearcați întotdeauna să aveți contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria.

Anticipați intenţiile partenerilor de drum - chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiați, ei apreciază gresit, de multe ori, distanţa ori viteza. Nu vă bazați numai pe buna lor reacţie.

Mircea Badea, ce REACTIE! Ce a putut sa spuna despre CNA jurnalistul! De NECREZUT

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI